Zmagovalne stopničke Vipavskemu Križu

datum: 15.11.2023
kategorija: Novice

V Novi Gorici v teh dneh potekajo Dnevi slovenskega turizma pod krovno tematiko umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu. Na ponedeljkovem srečanju pa so bila podeljena tudi priznanja z letošnjega natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Vipavski Križ je v kategoriji izletniški kraj dosegel 3. mesto. Čestitamo!

tNatečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023 (MDLG) pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS Nataše Pirc Musar je zaključen. V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu. V okviru Dnevov slovenskega turizma, ki prav v teh dneh potekajo v Novi Gorici, so bila podeljena tudi priznanja iz omenjenega natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti je letos potekalo pod sloganom Na izlet s Turistično zvezo Slovenije, s čimer so promovirali novo digitalno aplikacijo Moj – izlet.si, ki so jo  ponudili v brezplačno uporabo. Med dobitniki priznanj je tudi naš Vipavski Križ, ki je izmed 21. prijavljenih zasedel 3. mesto v kategoriji izletniški kraj. Veronika Koren, strokovna sodelavka za razvoj turizma na Občini Ajdovščina, poudarja, da to srednjeveško mestece ponuja številne čare, ki se obiskovalcu razkrijejo šele potem, ko se sprehodi po gasah. »In tudi sama skupnost Vipavskega križa, Zavod Vipavski Križ in Turistično društvo Vipavski Križ res ogromno dajo na to, da pripravljajo vsebine za samo mesto, da oživljajo kraj, privabljajo goste in res pričarajo tisto pravo vzdušje, vredno obiska

Čestitke tudi ostalim prejemnikom priznanj, med drugim so prestižna priznanja prejeli še: Nova Gorica je osvojila drugo mesto v kategoriji srednja mesta, Kobarid je postal Naj turistična destinacija v Sloveniji, gozdna vasica Theodosiusiz Vrhpolja pa najboljši glamping.