Lokavec se vse bolj razvija

datum: 12.12.2023
kategorija: Novice

V Lokavcu so se v zadnjih mesecih razveselili kar nekaj novih pridobitev, ki bodo kraj obogatile tako z boljšo prometno varnostjo kot izboljšano infrastrukturo na družbenem področju.

tLokavec dobiva novo podobo. Pred časom je zaživela kolesarska pot iz Ajdovščine, ki je med domačini postala odlična rekreativna povezava z mestom. Velika investicija se je v letošnjem letu nadaljevala z izgradnjo pločnika in obnovljenim voziščem od Grajška vse do odcepa za Paljkovše. Prav v teh dneh se dela zaključujejo s polaganjem finega asfalta. Manjkajo še talne oznake za večjo varnost.  Za varnost pešcev je poleg urejenih prometnih površin poskrbljeno tudi s primerno razsvetljavo. Razsvetljava je  postavljena tudi na travnatem nogometnem igrišču. V naslednjem mesecu pričakujejo še namestitev pokritih klopi za  rezervne igralce. Zgledno bo urejeno  tudi otroško igrišče ob dvorani, ki bo deležno sanacije z nasutjem primerne podlage. Za možnost raznolike športne vadbe je poskrbelo tudi društvo Slano blato, ki je postavilo dodatna orodja na zunanjemu fitnesu pod Dvorano Edmunda Čibeja. Začela se je tudi gradnja ekološkega otoka v zaselku Gorenje. S tem bodo vsi zaselki v Lokavcu imeli urejene ekološke otoke. Direkcija za infrastrukturo pa je nedavno Na Brodu, nasproti picerije Porkaeva, uredila in utrdila brežino nad državno cesto.

V Krajevni skupnosti Lokavec pa že snujejo nove projekte, pripravljajo se projekti  za ureditev križišča na Grajšku. Izdeluje se dokumentacija za postavitev žarnega zidu v letu 2024. Pripravlja se celovita sanacija podlage asfaltnega igrišča v letu 2024. Tudi razpadajoč kamniti zid med Vasjo in Kalušami  je  saniran, vozišče pa se je tudi razširilo.

Foto: Angel VidmarNe zgolj infrastruktura, bogato je v Lokavcu tudi družabno življenje.17. novembra  je svojo 18. obletnico delovanja obeležila amsko pevsko skupino Zarja z gosti ob njihovi 18. obletnici delovanja. Ne dolgo nazaj je bilo v dvorani tekmovanje v športnem plezanju za mlajše kategorije. V prihodnje naj bi plezalno steno preizkusili tudi  varovanci Ciriusa. Ta vikend pa je KS Lokavec s Športnim društvom Slano blato organizirala otroško predstavo tPravljica za škrate in prihod Božička. Konec tedna pa pripravljajo v Dvorani Edmunda Čibeja veliki koncert Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina z gostjo Evo Boto. Dvorana Edmunda Čibeja pa je zanimiva tudi za druge prireditve, kot so zabave in poroke.