Društvo Wada v pripravah na januarsko regato

datum: 16.12.2023
kategorija: Novice

Utrinek z novoletne regate Društva Wada, ki je potekala v začetku januarja 2023

Čeprav je morje že davno odteklo iz Vipavske doline, v Ajdovščini že vrsto let zelo dejavno deluje Društvo Wada, katerega osnovna dejavnost je jadranje. So tudi organizatorji tradicionalne in odmevne prve regate v letu, ki bo 6. januarja prihodnje leto, z izhodiščem v Ankaranu. Priprave so v polnem teku, k sodelovanju vabijo lokalne ponudnike izdelkov in pridelkov.

Članice in člani Društva Wada so pred dnevi nazdravili na zaključnem dogodku na Slapu – jubilejno leto je bilo nadvse uspešno. Začelo se je z odmevno jubilejno 25. novoletno regato, zaključuje se v velikih pripravah na 26. regato v januarju 2024. Tradicionalno novoletno srečanje ljubiteljev morja in jadranja ajdovskega Društva Wada je prva regata v letnem koledarju Jadralne zveze Slovenije. Hkrati pa tudi največja, saj privablja številne jadralce iz Slovenije in tujine. Letošnjega januarja je v nepozabnem vzdušju minila jubilejna, 25. po vrsti. V teh dneh pa so člani Društva Wada že v velikih pripravah na 26. novoletno srečanje ljubiteljev morja in jadranja. Prva regata v letu 2024 bo potekala 6. januarja, s pričetkom ob 10. uri, na pomolu Valdoltra v Ankaranu. Ljubitelji morja in jadranja, vabljeni!

Društvo Wada pa vabi tudi vse zainteresirane ponudnike pridelkov, izdelkov, dobrot Vipavske doline, da se brezplačno predstavijo jadralski druščini na pomolu. To je odlična priložnost za promocijo lokalnih pridelkov in izdelkov ter za krepitev povezave med jadralci in našo lokalno skupnostjo. Če bi želeli sodelovati ali če potrebujete dodatne informacije, pišite na info@wada.si