Koncert ob prazniku

datum: 18.12.2023
kategorija: Novice

Pihalni orkester Burja Ajdovščina je skupaj s solistko Evo Boto sinoči do zadnjega kotička napolnil Dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu. Glasbeni spektakel bo moč ponovno spremljati na praznični 26. december, v Dvorani prve slovenske vlade, s prazničnim nagovorom predsednika ZVVS Ladislava Lipiča.

Plakat proslava 2023.jpgPihalni orkester Burja Ajdovščina je sinoči v Lokavcu premierno predstavil svoj novoletni koncertni program. Glasbeniki so letos v goste povabili prepoznavno slovensko pevko Evo Boto. Program koncerta tako večinoma sestavljalo njeni hiti, predelani v koncertno izvedbo. Orkester pa seveda dodaja tudi nekaj instrumentalnih prazničnih vložkov.

Premiera je več kot uspela. Dvorana Edmunda Čibeja je sinoči pokala po šivih. Gotovo bo podobno tudi prihodnji teden v torek, 26. decembra, ko Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo v sodelovanju z Društvo Sever Severnoprimorske, prireja dogodek v počastitev praznika dneva samostojnosti in enotnosti. Uvod v koncertni dogodek bo slavnostni govor predsednika ZVVS Ladislava Lipiča. 

Foto Angel Vidmar