Skavti z Lučjo miru predali plemenito sporočilo

datum: 19.12.2023
kategorija: Novice

Ajdovski skavti so v našo skupnost tudi letos z Lučjo miru iz Betlehema prinesli plemenito sporočilo. S prebrano poslanico z geslom 'Premostimo in razsvetlimo' so Luč miru danes simbolno predali županu Tadeju Beočaninu.

Plamen Luči miru iz Betlehema so člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) prvič ponesli po Sloveniji leta 1991 s sporočilom Mir je čas brez vojne. Z raznašanjem plamena so nepretrgoma nadaljevali v naslednjih letih. Danes je to izjemno odmevna in velika dobrodelna akcija, ki povezuje številne organizacije in posameznike. Tudi ajdovski Skavti so del plemenite geste, s katero svetu prenašajo plemenito sporočilo. V občinski stavbi je tako danes zasijal plamen luči iz Betlehema. Geslo letošnje akcije je Premostimo in razsvetlimo, s katerim se želimo s pomirjujočim tonom ozreti nazaj. Poletje je bilo velika preizkušnja za čisto vse. Pokazali smo, da lahko stopimo skupaj in tako premostimo ovire, ki so med nami, izpostavljajo v sporočilu. »Drug drugemu lahko v še tako hudi preizkušnji prinašamo Luč upanja. Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori,« nas nagovori del poslanice.

»Hvala skavtom za pozorno gesto, ki naj v tem prazničnem času med nas vnese vero v boljši jutri, osnovano na zaupanju, plemenitosti in prijaznih medsebojnih odnosih,« je ob prevzemu Luči miru dejal župan Tadej Beočanin. Naj bodo prihajajoči prazniki svetli za vse!