Javna dražba parcel v zaselku Strane na Planini

datum: 20.12.2023
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina prireja javno dražbo parcel – stavbnih zemljišč – na območju katastrske občine 2399 – Planina Strane. Dražba bo potekala 23. 1. 2024 ob 9.00 v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Za območje, na katerem se nahajajo nepremičnine, ki so predmet prodaje, je sprejet Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje zaselka Strane na Planini (Uradni list RS 67/21), ki na nepremičninah predvideva gradnjo prostostoječih individualnih eno ali dvodružinskih stanovanjskih stavb. Občina Ajdovščina bo območje zaselka Strane na Planini komunalno opremila predvidoma do konca maja 2025.

Prodaja se 22 nepremičnin, pretežno posamično, v enem primeru pa gre za sklop dveh parcel. Prodane bodo dražiteljem, ki se bodo strinjali s pogoji iz razpisne dokumentacije ter ponudili najvišjo ceno – ta mora biti enaka ali višja od izklicne. Za sodelovanje na javni dražbi bo potrebno vplačati varščino. Vse ostale podrobnosti so zapisane v razpisni dokumentaciji Javne dražbe za prodajo nepremičnin v lasti Občine Ajdovščina, ki je objavljena na spletni strani Občine Ajdovščina: zgornji zavihek Javna naročila, objave, razpisi / Obvestila – občinske nepremičnine, datum objave: 19. 12. 2023 - bližnjica do objave