Božični čudež v Vipavskem Križu

datum: 22.12.2023
kategorija: Novice

Drage občanke, dragi občani, želimo vam čudovite praznike. Vabljeni na katerega izmed prazničnih dogodkov v naši skupnosti, nadvse pestro bo v Vipavske Križu, kjer se bo tudi letos odvila 12. Božična zgodba zapovrstjo.

Vipavski Križ je v teh dneh že povsem praznično obarvan, saj si lahko v soju vseh lučk in raznolike okrasitve že ogledamo tradicionalne jaslice, ki so našle svoj prostor tudi v najbolj skritih kotičkih vasice. 16. decembra je namreč že potekala otvoritev razstave jaslic v Domu krajanov, grajski kleti  in po kriških gasah.

Pika na i pa seveda še pride. Letošnji osrednji decembrski dogodek bo že tradicionalno prevzela Božična zgodba, že kar 12. zapovrstjo. Prireditev, ki se bo v več ponovitvah odvila 23. decembra, s pričetkom ob 16,30, bo zagotovo zopet edinstvena, saj igralci ne bodo zgolj žive figure, temveč bodo spregovorili v značilnem primorskem narečju. Vlogo igralcev, katerih bo okrog 100, bodo tudi tokrat prevzeli domačini, kar dogodku vsekakor pripiše dodano vrednost. Božično zgodbo pa bo seveda spremljal tudi božični sejem.

Vsi lepo vabljeni, da z nami doživite božični čudež.

Harij Bat