Županovo voščilo ob praznikih

datum: 24.12.2023
kategorija: Novice

Spoštovane občanke, cenjeni občani! V novo leto vstopamo odločno, zavedajoč se dejstva, da se na krilih vzpodbudnega razvoja vse bolj odpiramo svetu. Zatorej, naj bodo v letu, ki prihaja, vaši pogledi daljnosežni, osnovani na odločnosti, pogumu in neomajni volji spreminjati svet na bolje. Želimo vam doživete božične praznike, ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti, ki nam daje vedeti, koliko enotnosti in poguma je potrebnega za odločen korak na novo pot.

tVsako leto se ob letu obsorej zazremo v prehojeno pot, kot bi želeli skleniti krogotok vsega, kar nam je prineslo minulo leto. Pogled nazaj je sklenjen prav v mesecu največjega prazničnega obilja in polne vznesenosti, ko nas december z vsem svojim sijajem navdaja z navdihom po snovanju novih, odločnejših poti. Kot skupnost smo na prehojeno pot lahko še kako ponosni. Prepričan sem, da bomo ob tako vzpodbudnih pogojih, ki jih je moč čutiti na vseh področjih delovanja občine Ajdovščina, zasnovali sijoče poti tudi v letu, ki prihaja.

Trenutno se z razvojnim potencialom naše občine nahajamo na prelomni točki. Odločiti se bo potrebno, kako naprej – ali nadaljevati doslej zastavljeno vizijo razvoja ali posvetiti pozornost (tudi) drugim področjem. Zato smo prav ob koncu starega in začetku novega leta na vse vas naslovili anketo o nadaljnjem razvoju občine Ajdovščina. Pomembno je, da zasnujemo nadaljnjo razvojno pot z vključevanjem vseh vas, drage občanke in občani, ki imate enkratno priložnost, da podate svoje mnenje, videnje in smernice, katerim naj občina Ajdovščina v prihodnje posveča največ energije. Prepričan sem, da bomo skupaj, kot že neštetokrat doslej, znali zasnovati smernice za dobrobit nas in vseh naših zanamcev.

tObčina Ajdovščina je prepoznana kot odzivna, pripravljena na spremembe, inovativna, morebiti na trenutke celo drzna. A nikakor ne klonimo pred novimi izzivi, temveč jih rešujemo, se z njimi spopadamo in dokazujemo, da nemogoče postane mogoče. V tem letu smo smelo zaključili kar nekaj pomembnih projektov ter preudarno zastavili nove. Ponosen sem, da je bila zaključena največja investicija v pitno vodo pri nas, vodooskrbni sistem Hubelj-Skuk, tik pred vselitvijo je Dom starejših občanov Kresnice, stanovanjske kapacitete so v polnem razmahu, krepi se družbeno življenje, kolektivni duh se vije iz naših krajevnih skupnosti in nam daje vedeti, kako sta pomembni složnost in solidarnost za krepitev naših vezi. S smelimi pogledi pa načrtujemo korake, ki peljejo v smeri prodorne skupnosti na več področjih.

Drage občanke, dragi občani!

tV novo leto vstopamo odločno, zavedajoč se dejstva, da se na krilih vzpodbudnega razvoja vse bolj odpiramo svetu. Zatorej, naj bodo v letu, ki prihaja, vaši pogledi daljnosežni, osnovani na odločnosti, pogumu in neomajni volji spreminjati svet na bolje. Želim vam doživete božične praznike, ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti, ki nam daje vedeti, koliko enotnosti in poguma je potrebnega za odločen korak na novo pot.

Z najlepšimi željami za vašo osebno srečo, zdravje in zadovoljstvo vam voščim srečno 2024!

Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina