PD Ajdovščina odpira sezono s tradicionalnim nočnim pohodom na Čaven

datum: 05.01.2024
kategorija: Novice

Po prazničnih pojedinah in v duhu novoletnih zaobljub se v prvih dneh novega leta radi podamo v naravo. Tradicionalni nočni pohod na Čaven Planinskega društva Ajdovščina pa pohodnikom omogoča posebno doživetje – zvezd na nebu na letošnjem pohodu res ne bo moč uzreti, zato pa računajo na posebno lepe razglede, saj se dolina še vedno iskri v prazničnih lučkah.

S tradicionalnim nočnim pohodom na Čaven v soboto, 6. januarja, Planinsko društvo Ajdovščina odpira pohodno sezono v letošnjem letu. Voden pohod bo potekal z dveh izhodišč:

 

- ob 18.00 iz Lokavca, pohodniki se zberejo na parkirišču pred cerkvijo. Od tu je do Čavna približno 1000 m vzpona, oziroma 2 uri in 45 minut hoje v vzponu; ž

- ob 18.30 iz Predmeje, pohodniki se zberejo na izhodišču za Čaven, od tu je še približno uro in 15 minut hoje do koče.

Vodnika bosta izkušena planinca: Stojan Kodele in Gregor Vodopivec. Če se odpravljate na pohod, se primerno zimsko oblecite, obvezna je naglavna svetilka, priporočena je tudi dodatna oprema – dereze in pohodne palice. Prijave niso potrebne, pohod bo v vsakem vremenu, koča na Čavnu bo odprta.

Vsem ljubiteljem pohodništva želimo trden korak v novo leto. Hkrati pa opozarjamo – v hribe in gore se podajajte varno, primerno opremljeni – tako z opremo kot z informacijami o poti in vremenu. Naj bodo vaša potepanja varna!