Živahno vzdušje v Hiši dobre volje Ajdovščina

datum: 28.01.2024
kategorija: Novice

Vedno odlično razpoloženje v Hiši dobre volje v Ajdovščini

Razpoloženje v Hiši dobre volje v Ajdovščini je vedno prijazno in polno ljubezni, saj se ga dotaknejo samo odlični ljudje, ki v Hišo ob vseh rednih dejavnostih prinašajo še tisto dodatno energijo, ki naše dobrovoljce in dobrovoljke ohranja v izjemni formi. Kako se imamo? Vedno odlično!

Dobrodelno umetniško udejstvovanje in skrb za razmigano misel:

Hiša dobre volje Ker smo zelo ustvarjalni in delavni, smo se z veseljem odzvali vabilu Društva upokojencev Ajdovščina in v sodelovanju s programom »Starejši za starejše« pripravili tristo prekrasnih voščilnic za starejše občanke in občane Občine Ajdovščina. Kaj je še lepšega kot to, da starejši razveselijo starejše? Za našo neskončno vedoželjnost pa bo v novem letu poskrbela Potujoča knjižnica Lavričeve knjižnice Ajdovščina, ki se bo enkrat mesečno ustavila na našem pragu in nam tako omogočila knjižnico na domu.

December je bil čas dobrih mož in veselega rajanja:

Hiša dobre volje Skupaj z učenci in učenkami Cirius-a Vipava smo še polepšali že tako bogato okrašeno Hišo in skupaj izdelovali okraske iz papirja. S svojo neverjetno glasbeno strastjo pa nam je energično poslastico pripravil ansambel Vaški godci iz OŠ Col in nas ponesel v rajanja poln čas. December je v praznično okrašeni Hiši dobre volje dišal po odličnih domačih piškotih, tombola pa je poskrbela za neverjetno veselje ene od dobrovoljk, ki je pobrala prav vse nagrade. Še dobro, da je bil Sv. Miklavž do vseh enak in je s svojim dolgim in doživetim pismom ter pozornostjo razveselil prav vse prisotne. Vrhunec božičnega vzdušja pa smo doživeli skupaj s svojci na zabavi, ki ni mogla miniti brez plesne skupine Ajde z Alice Plesnega centra ADC ter čudovitega Bojana Uhlja, ki nas je s svojo glasbo takoj spravil na plesišče. Dedek Mraz nas je presenetil z velikim košem daril in s pomočjo skritih pomočnikov iz OŠ Lokavec pričaral pristno, duhovito in krasno presenečenje – le kako je lahko vedel prav vse od nas!? Obiskali pa so nas tudi Božički na Tomosovih motorjih Društva Tomos klape Ajdovščina, ki so za piko na i vzdušje razvneli s harmoniko. Hvala Medobčinskemu društvu prijateljev mladine Ajdovščina za ta nepozaben dogodek.

Nepozabni obiski:

Pomembni obiski Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin nas je počastil z obiskom evropskega poslanca Matjaža Nemca, ki se je kot iskriv in pozoren sogovornik izkazal tudi s petjem himne Hiše dobre volje. Kot primer dobre prakse pa smo si prislužili tudi prispevek v Nedeljskem dnevniku, ki ga je pripravila novinarka Nataša Bucik Ozebek.

Skrb za naše zdravje in prav posebne užitke:

Center za krepitev zdravja Ajdovščina nas je s predavanjem o življenju s sladkorno boleznijo spodbudil v okusno raziskavo. Zadišalo je po kruhu! Najprej se je zavrtel namizni mlin, da smo lahko s sveže mleto pirino in pšenično moko spekli kar štiri vrste kruha. Najboljša faza raziskave je bila seveda degustacija – Spekli kar štiri vrste kruha zaključili smo, da je ne glede na razlike v okusih, barvah in izgledu sveže pečen kruh nekaj najboljšega, kar si človek lahko zaželi. Ko zadiši po njem, zadiši tudi po tistih drugih časih, ko je pomenil kos kruha veliko več od malice. Koliko spominov je privrelo na dan! Skupaj z Zavodom D – Svetovalnim centrom za demenco smo organizirali Alzheimer cafe, na katerem nam je doc. dr. Anamarija Kejžar predstavila temo Živeti z demenco v družini in nam tako ponudila prav posebno oporo. Še se bomo srečali in takrat ste dobrodošli tudi vi.

Zelo hvaležni letu 2023 smo v novo leto vstopili z zavedanjem, kako zelo dragoceni sopotniki smo si in da le skupaj lahko pišemo prekrasno zgodbo Hiše dobre volje. Hvala tudi Občini Ajdovščina in Domu upokojencev Nova Gorica, ki omogočata, da smo lahko tako povezana, srečna in aktivna družina.

Če se nam želite pridružiti, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Odprti smo vsak delavnik od ponedeljka do petka med 7 h in 17 h. Če želite več informacij, se lahko obrnete na Hišo dobre volje na 051 230 883 ali hisa.ajdovscina@dung.si, vedno pa vam je na voljo tudi strokovna delavka Tina Krog na 051 605 699 ali tina.krog@dung.si. Dobrodošli!