Podjetje Crono dobrodelno za brezplačne prevoze starostnikov

datum: 05.02.2024
kategorija: Novice

Avtocenter Crono je z novim letom že četrtič zapored podaljšal pogodbo za brezplačno uporabo vozila Citroen C3 Aircross za prevoze starostnikov, ki se v občini Ajdovščina izvajajo v okviru Zavoda Sopotniki.

Ajdovsko podjetje Crono bo za potrebe brezplačnih prevozov starostnikov, ki jih Občina Ajdovščina že več let z Zavodom Sopotniki uspešno izvaja, še naprej nudilo brezplačno uporabo svojega vozila Citroen C3 Aircross. Njihova zgleda vredna gesta vključuje tudi celostno vzdrževanje avtomobila – registracijo, menjavo pnevmatik ter druge stroške, ki so povezani z brezhibnim delovanjem vozila. Zavod Sopotniki bo tako v Ajdovščini tudi v tem letu prevoze izvajal z dvema avtomobiloma.

Podjetje Crono ima na Ajdovskem dolgo tradicijo, že vse od leta 1997 so svoje poslovanje umestili v lokalno skupnost in se zaradi vse večjega povpraševanja leta 2012 preselili na lokacijo poleg sedanjega nakupovalnega centra Supernova, kjer že več kot desetletje nudijo raznolike avtomobilske storitve za Citroenova vozila. Vse do danes se je dejavnost podjetja močno razširila. »Poleg prodaje novih vozil, ostaja še vedno poseben segment dejavnosti podjetja široka ponudba kvalitetnih rabljenih vozil, ker menimo, da je ponudba kakovostnih vozil ter tudi nekaterih storitev (svetovanje pri nakupu) pravi način za razvoj podjetja. Usposobljeni kadri zagotavljajo profesionalen odnos do strank, pa tudi reklamacijsko oz. garancijsko reševanje in odpravljanje napak. Rezultat so zadovoljni kupci, ki jim v podjetju tudi pomagamo pridobiti ugodna posojila oz. poslovni ali finančni najem,« izpostavljajo v podjetju Crono, ki s svojim uspešnim poslovanjem vrača ugodnosti tudi v lokalno skupnost. Že četrto leto zapored je namreč uspešno podaljšal donatorsko pogodbo za vozilo, s katerim Zavod Sopotniki nudi brezplačne prevoze starostnikom. Njihov Citroen C3 Aircross je doslej opravil že več kot 2300 prevozov in s predanimi vozniki prostovoljci narisal neskončno nasmehov na obrazih starostnikov.

Vozilo je v odličnem voznem stanju in dobro služi svojemu namenu. S plemenito gesto, brezplačno uporabo vozila, bo še več starostnikov prišlo do brezplačnih prevozov, ki jim olajšajo marsikatero skrb. Hvala podjetju Crono, ki že več leti skrbi, da storitev Zavoda Sopotniki uspešno poteka. »Z brezhibnim vozilom, ki ga že več let zapored v brezplačno uporabo podarja podjetje Crono je omogočeno večje pokrivanje potreb starejših občanov po mobilnosti, s tem pa se veča tudi kakovost življenja in krepi samostojnost naših starostnikov,« izpostavlja župan Tadej Beočanin. Tudi koordinatorica projekta Zavoda Sopotniki Tjaša Samec je nad donacijo podjetja Crono navdušena. »Vedno več je uporabnikov, ki potrebujejo prevoze do zdravnika, v trgovino ali na obisk k prijatelju. Vse to nam omogoča tudi podjetje Crono, ki nam vsako leto donira v brezplačno rabo avtomobil Citroen C3 Aircross. Poleg tega nam tam zaposleni priskočijo na pomoč vsakič, ko je avto potrebno servisirati. S tem ohranjamo avtomobil dobro vozen, prostovoljci in uporabniki pa se na cesti počutijo varno

Z gotovostjo pa največ štejejo zadovoljni obrazi starostnikov, ki jim z brezplačnimi prevozi prostovoljci Zavoda Sopotniki lepšajo dneve in tako s plemenito gesto krepijo slogan ''Človek - Človeku - Sopotnik''.