Ilustracije Ane Maraž na knjižnem sejmu v Bologni

datum: 04.02.2024
kategorija: Novice

Ilustracija Ana Maraž iz slikanice Protideževna juha avtorice Majde Koren, ki je izšla lani pri založbi KUD Sodobnost International.

Ilustratorka Ana Maraž bo s svojimi ilustracijami kot edina Slovenka sodelovala na letošnjem že 61. mednarodnem sejmu otroških knjig v aprilu v Bologni. To je velik uspeh za domačo ilustratorko, ki pa se je s svojimi izvirnimi likovnimi stvaritvami že dodobra uveljavila in na policah hrani tako knjige s svojimi ilustracijami kot tudi pomembne nagrade, ki jih je prejela za svojo ustvarjalnost.

Ana-MarazSlovenija bo častna gostja letošnjega 61. mednarodnega sejma otroških knjig, ki bo aprila potekal v Bologni. V okviru sejma bo med 8. in 11. aprilom na ogled razstava ilustracij, že 58. po vrsti. Za sodelovanje se je prijavilo kar 3520 ilustratorjev iz 81 držav, ki so skupno prijavili 17.600 del. Ana Maraž je bila izbrana kot edina Slovenka in bo ena od 79 ilustratorjev iz 31. držav, ki se bodo s svojimi deli predstavili na razstavi.

Ana, še do nedavnega Ajdovka, dandanes pa Vipavka, je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na oddelku za likovno pedagogiko. Že vrsto let je zaprisežena in nadvse ustvarjalna ilustratorka, ki veliko ustvarja in tudi veliko razstavlja. Njene nagrajene ilustracije krasijo knjige Kako dolg je čas, Božaj veter in Protideževna juha – prav ilustracije iz te knjige so Ani omogočile nastop na prestižni ilustratorski razstavi v Bologni. Redno pa sodeluje tudi z revijama Cicido in Ciciban.

Čestitke Ana!