Izdelajte svojo ptičjo krmilnico v Garaži!

datum: 03.02.2024
kategorija: Novice

Ekipa Garaže vabi v sredo, 7. februarja, ob 17.00, na delavnico, na kateri si boste izdelali svojo čarobno ptičjo krmilnico, ki bo okrasila vaš vrt ali okensko polico. Delavnica je popolnoma brezplačna in odprta za vse mlade – po letih in po srcu.

ptičje krmilnice V sredo, 7. februarja popoldan, se bo v Garaži iskrilo od ustvarjalnosti in delovne vneme. Ekipa Garaže namreč vabi na delavnico izdelave čarobnih ptičjih krmilnic. Z barvitimi odtenki boste ustvarili privlačne krmilnice, ki bodo zagotovo pritegnile pozornost vaših pernatih prijateljeve. No, če boste vanje nasuli še nekaj zrnja, potem bodo ptice vaše redne obiskovalke. Delavnica je popolnoma brezplačna in odprta za vse mlade od 15 do 29 let, družine ter ostale ljubitelje ptic. Materiali in orodja so že pripravljeni, tako da potrebujete le še vašo ustvarjalno energijo.

Ptice pozimi hranimo predvsem zato, da jih zvabimo v svojo bližino in jih opazujemo. To je nadvse zanimiv hobi, saj je vedenje ptic sila živahno. Krmilnico obiskujejo različne vrste, ki imajo med seboj različne odnose. Nekatere ptice so samotarke, druge letijo v jatah. Nekatere bodo v krmilnici zgolj pobrale seme in odletele v mir, kjer ga bodo olupile in pojedle, nekatere pa zasedajo krmilnico in celo odganjajo druge ptice proč … Praviloma krmilnico polnimo s takšno hrano, kot jo ptice najdejo v naravnem okolju, najraje pa imajo sončnična semena. Nikar pa ptic ne hranite s kruhom ali kuhano človeško hrano, to je lahko za drobna bitja celo usodno. Še bolj kot hrana pa je za ptice dobrodošla voda, tako za pitje, poleti pa tudi za kopanje in hlajenje.

Vabljeni torej v sredo, 7. januarja, na delavnico izdelave ptičje krmilnice, potekala bo v Garaži. OBVEZNE SO PRIJAVE, število mest je namreč omejeno – klik do spletne prijavnice