Prihodnji četrtek 12. seja občinskega sveta

datum: 27.02.2024
kategorija: Novice

Občinski svet Občine Ajdovščina

Napovedana je 12. redna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina, potekala bo prihodnji četrtek, 7. marca. Predlagan dnevni red je obsežen, napovedanih je kar 19 točk. Seje ajdovskega občinskega sveta je mogoče spremljati v živo prek občinske spletne strani.

12. redna seja bo kar zahteven zalogaj za občinske svetnike, saj je napovedanih kar 19 točk dnevnega reda. Med pomembnimi debatami bo zagotovo rebalans proračuna. V sprejem sta predlagana dva nova akta – Odlok o načinu izvajanja pristojnosti in financiranju krajevnih skupnosti ter Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov drugih občinskih organov ter njihovih delovnih teles. Spreminja se odlok o priznanjih. Potem pa bodo že sledila poročila javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Občina. Na tokratni seji se bo predstavil le del zavodov, preostali pa na prihodnjih. Pripravljena sta sklepa o javnem interesu za brezplačni prenos nepremičnega premoženja, gre za nepremičnine na območju naše občine, ki so v upravljanju državnih ustanov, te jih bodo za točno določene namene prenesle na Občino Ajdovščina, ter še nekaj drugih zadev.

Napoved seje

Seje Občinskega sveta Občine Ajdovščina se po novem prenaša v živo, spremljate jo lahko preko občinske spletne strani, posnetki pa se hranijo na tej povezavi.