Spektakel športnikov

datum: 28.02.2024
kategorija: Novice

V petek, 1. marca zvečer, bo v Dvorani prve slovenske vlade potekal spektakel Športne zveze Ajdovščina, na katerem bodo razglašeni in nagrajeni najuspešnejše športnice in športniki – posamezniki in ekipe – v letu 2023. Občino Ajdovščina bo na prireditvi zastopal podžupan Matjaž Bajec.

Nabor športnikov in športnic, ki so v lanskem letu dosegali vidne uspehe, je zaključen, izbor je opravljen, priznanja pa bodo uspešnim domačim športnikom – posameznikom in ekipam – podeljena na petkovem večernem spektaklu. Občino Ajdovščino bo na dogodku zastopal podžupan Matjaž Bajec, šport in razvoj športa v občini je tudi sicer v njegovi domeni.

Letošnja novost sta novi priznanji – Priznanje na področju dvojne kariere (usklajevanje šolanja in športa) in Priznanje na področju strokovnega dela v športu, oziroma dolgoletnega trenerskega dela. Kdo ju bo prejel, bomo izvedeli v petek zvečer. Vemo pa že, kdo bo priznanja podeljeval – če so bili predlani to naši olimpijci, lani direktorji podjetij, ki podpirajo šport, so letos na vrsti športni fotografi. V vlogi podeljevalcev se bodo tako predstavili Primož Brecelj, Leo Caharija in Alen Milavec. Skrbno izbran je tudi voditeljski par, ki sicer nima izkušenj z vodenjem prireditev, jih ima pa zato toliko več v športu – študentka Laura Brecelj je bivša rokometašica, Miha Trošt, danes novinar na Valu 202, pa je včasih brcal nogometno žogo. Izpostaviti velja še »izštekani« nastop glasbene zasedbe Pelhan, torej v akustični verziji. Dogodek je prvenstveno namenjen športnicam in športnikom, še posebej prejemnicam in prejemnikom priznanj. Dobrodošli pa tudi podporniki.