Vabljeni na usposabljanje: Dostopnost spletišč in aplikacij

datum: 04.03.2024
kategorija: Novice

Foto: gettyimages

V okviru projekta »Nasmeh in cvet za boljši svet« Regijska razvojna agencija Rod Ajdovščina in Občina Ajdovščina prirejata delavnico s področja digitalne dostopnosti, ki se osredotoča na dostopnost spletišč in aplikacij za vse, tudi za osebe s posebnimi potrebami. Delavnica bo potekala 7. marca ob 16.15, prijave do 6. marca.

Zavedati se moramo, da je digitalen svet postal bistven del človekovega življenja. Omogoča medsebojno komunikacijo, izboljša priložnost za izobraževanje in zaposlitev ter ponuja različne možnosti sprostitve.

Splet je postal primarni vir iskanja informacij in komuniciranja tudi pri preživljanju prostega časa in zato je potrebno in smiselno, da se turistične informacije, ki se nahajajo tudi na spletiščih zasebnih ponudnikov v turizmu pripravljajo in objavljajo na način, ki je dostopen vsem. S tem ne poskrbimo le za možnost dostopanja do informacij s strani oseb z oviranostmi, na ta način so informacije uporabnejše za vse.

Lokacija: Dom krajanov Ajdovščina, Prešernova ulica 26, 5270 Ajdovščina

Datum: 7. 3. 2024 ob 16.15

Program usposabljanja

16.15

Prihod udeležencev in registracija

16.30

Vrste oviranosti

Predstavljene bodo vrste oviranosti, skupine oseb, ki se z oviranostmi soočajo in zakaj je pomembno, da prilagodimo svoja spletišča.

Standardi dostopnostiin zakonodaja

Spoznali boste standarde dostopnosti in osnove zakonodaje, ki se nanašajo na spletišča in aplikacije.

18.00 do 18.15

Premor, tudi čas za morebitna vprašanja.

Dostopnost spletnih strani

Spoznali boste smernice, tudi na primerih spletnih strani iz lokalnega okolja, ki so pomembne za turistične dejavnosti.

Rešitve za dostopnejšo spletno stran

V tem najpomembnejšem delu boste spoznali konkretne pristope in rešitve za izboljšanje dostopnosti vaše spletne strani, kar bo omogočilo širšemu krogu ljudi lažji dostop do vsebin.

19.00

Odgovori na vprašanja in zaključek

Usposabljanje bodo izvajali strokovnjaki s področja digitalne dostopnosti.

 

Prijava na usposabljanje: Prijave sprejemamo na e-naslov: veronika.koren@ajdovscina.si ali na telefonsko številko: 070 538 238. Rok za prijavo:  6. 3. 2024. 

Vabljeni, da se nam pridružite.

 

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina in Občina Ajdovščina