Sistem izposoje koles v mestu in na podeželju

datum: 05.03.2024
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je lansko leto zagnala sodoben sistem izposoje koles, ki prebivalcem in obiskovalcem omogoča enostavno in trajnostno mobilnost po mestu. Sistem je del prizadevanj občine za spodbujanje okolju prijaznih načinov prevoza in izboljšanje kakovosti življenja v lokalni skupnosti.

Sistem izposoje koles v Ajdovščini je enostaven za uporabo in dostopen preko pametnih telefonov. Uporabniki si lahko preko mobilne aplikacije enostavno rezervirajo kolo, ga prevzamejo na eni od postajališč v mestu in na podeželju in ga vrnejo na katerem koli drugem postajališču po končani uporabi. »Z načrtnim razporeditvijo postajališč želimo zagotoviti, da je sistem kolesarjenja čim bolj dostopen za vse prebivalce in obiskovalce Ajdovščine. Upamo, da bo to spodbudilo ljudi k uporabi trajnostnih prevoznih sredstev,« sporočajo koordinatorji projekta.

Sistem izposoje koles v Ajdovščini je del večje strategije trajnostne mobilnosti, ki vključuje tudi razširitev kolesarskih stez, vzpostavitev pametnih parkirišč in usmeritev k trajnostnim oblikam, kot so električna vozila. Sistem izposoje koles je zaživel lansko leto, postavljena so v Lokavcu, pri Rebkovih, v Palah pri MKC-ju in v Vipavskem Križu. Letni najem znaša 25 evrov. Za uporabo se lahko registrirate na spletu, na TIC-u ali prek aplikacije Mobiln.si.

Kolesarska sezona je pred vrati, izkoristite ugodno ponudbo in se po opravkih ali na rekreacijo odpravite s kolesom.