Obratovanje namakalnega sistema Črniče–Perovlek

datum: 06.03.2024
kategorija: Novice

Pogled na akumulacijsko jezero Vogršček

Občina Ajdovščina je skupaj z Občino Šempeter – Vrtojba, Mestno občino Nova Gorica, Občino Miren – Kostanjevica in Občino Renče – Vogrsko pristopila k projektu prevzema in tehnološke posodobitve namakalnega sistema Namakalni razvod Vogršček.

S prenosom lastninske pravice na občine v začetku letošnjega leta je državni namakalni sistem Namakalni razvod Vogršček postal lokalni namakalni sistem, občine pa njegove solastnice. Občina Ajdovščina je s 1. januarjem 2024 sistem na območju svoje občine predala v upravljanje javnemu podjetju Komunalno stanovanjski družbi Ajdovščina. Ta bo obstoječi namakalni sistem na namakalnem polju Črniče – Perovlek tudi vzdrževala.

Uporabniki sistema se tako za vse informacije in dodatna pojasnila obrnete na izvajalca gospodarske javne službe upravljanja, vzdrževanja in delovanja namakalnega sistema, kamor sporočate tudi morebitne poškodbe na območju namakalnega polja: Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina d.o.o., tel. št.:   (05) 365 97 00 ali e-naslov: info@ksda.si

Vsem lastnikom zemljišč na območju namakalnega polja Črniče-Perovlek je bil s strani Občine Ajdovščina po pošti posredovan obrazec, ki ga je pripravila Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina. Prosimo vas, da obrazec čimprej izpolnite in vrnete na naslov KSD Ajdovščina, Goriška cesta 23/b, 5270 Ajdovščina . S posredovanimi podatki želi Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina pridobiti podatke, ki so nujni za nemoteno obratovanje namakalnega sistema Črniče - Perovlek.