Čestitke prejemnikom priznanj Civilne zaščite

datum: 08.03.2024
kategorija: Novice

Včeraj je v Cerknem potekala prireditev s podelitvijo priznanj najzaslužnejšim pripadnikom Civilne zaščite Severnoprimorske regije. Čestitke Darku Logarju iz Prostovoljnega gasilskega društva Col in Matevžu Brataševcu iz uprave Občine Ajdovščina za prejeta bronasta znaka Civilne zaščite. Čestitke tudi Robertu Reharju, članu Jamarskega društva Danilo Remškar, za prejeto zlato državno odlikovanje na prireditvi na Brdu pri Kranju.

1. marca smo obeležili mednarodni dan Civilne zaščite. Pripadnikom civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava sta oba župana že čestitala na skupnem sprejemu, 29. februarja. Regijska prireditev je potekala včeraj v Cerknem. Dogodek pa je s svojim obiskom počastil tudi poveljnik državnega štaba CZ Srečko Šestan. Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko mag. Samuel Kosmač je ob tej priložnosti najzaslužnejšim predstavnikom v regiji podelil državna odlikovanja. Prejela sta ju tudi pripadnika ajdovske Civilne zaščite.  

Darko Logar je gasilec v Prostovoljnem društvu Col že od otroštva. V zadnjih letih pa je aktiven tudi v državni ekipi za nudenje podpore intervencijam PV – 2. Najbolj se je s svojim znanjem in izkušnjami izkazal ob požaru na Krasu, kjer je preživel kar 5 dni skupaj. Matevž Brataševec pa je zaposlen v upravi Občine Ajdovščina, kjer je zadolžen za področje civilne zaščite, hkrati pa je tudi namestnik poveljnika Civilne zaščite Občine Ajdovščina. V več intervencijah se je izkazal kot odličen koordinator in organizator. Čestitke obema. Robert Rehar iz Vipave pa je jamarski reševalec, dolgoletni član Jamarskega društva Danilo Remškar iz Ajdovščine. Izkazal se je v mnogih intervencijah, tako v povezavi z naravnimi nesrečami kot tudi pri jamarskih reševanjih. Prejel je zlati znak Civilne zaščite, ki mu ga je izročil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj, hvala ker ste!