Koristna kreativna delavnica v Garaži

datum: 29.03.2024
kategorija: Novice

V sredo, 3. aprila ob 17.00, se dobimo na Vilharjevi v Garaži. Na kreativno druženje vabimo vse, ki želite izdelati praktičen izdelek za svoj dom ali okolico – na primer balkonski vrtiček, korito za rože, količke za gredico, ptičjo hiško, paletno vrtno pohištvo, ali pa zgolj popraviti majav stol oziroma kakšen drug kos pohištva.

Če imate že vse izdelano in popravljeno, pa pridite na obisk – naša želja je, da Garažo prepoznate kot našo skupno garažo, kot okolje, v katerem skupaj ustvarjamo, sodelujemo in razvijamo nove ideje. Potrebujete le problem in kreativnost – orodje in nekaj znanja pa v Garaži že imamo. Pomagali vam bomo rešiti problem ali zasnovati izdelek, ki ga boste brezplačno odnesli domov. Na delavnici se bomo posvetili skiciranju izdelkov. Če izdelka ne boste uspeli dokončati, se boste individualno dogovorili z izvajalcem - Garaža je za dokončevanje izdelkov odprta od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. V Garaži je precej različnega ročnega in strojnega orodja, palete poklanja lokalno podjetje Leone, vi pa prinesite dobre ideje. Delavnico bo vodil mentor Vasja Černic – mojster paletnega pohištva, ki bo na voljo za nasvete pri sestavi klopi ter ostalih izdelkov. 

Obvezna prijava na: https://garazawajdusna.si/dogodki/od-balkonskega-vrticka-do-druzabnega-koticka/

Napovedujemo: 15. aprila ob 17.00 bo v Hiši mladih v Ajdovščini potekala razprava z naslovom Šolstvo na razpotju – med kredo, tablo in on-line učenjem. Namen dogodka je opozoriti na vprašanje digitalizacije šolstva, ki vpliva na celotni proces učenja, obenem pa tudi na druge aspekte življenja mladih. Razpravo bo moderiral Timotej Lemut.