Ta vikend v znamenju gorskega kolesarjenja

datum: 05.04.2024
kategorija: Novice

Foto: SloEnduro

Prek 300 gorskih kolesarjev je ta konec tedna prijavljenih na kolesarsko preizkušnjo SloEnduro Kamplc, ki bo na Ajdovskem potekala v že 14. izvedbi. Vse pa je Ajdovščini pripravljeno tudi za uradno odprtje legaliziranih kolesarskih enoslednic.

Foto:SloEnduroŽe tradicionalno se najboljše slovenske enduro kolesarke in kolesarji zberejo za začetek sezone v Ajdovščini, na Kamplc Enduru. Štirinajsta izvedba te vse bolj priljubljene športne prireditve bo v naše kraje privabila kar okrog 300 nastopajočih, kar je rekord vseh dosedanjih izvedb Kamplc Endura. Prijave na tekmo so prišle iz devetih držav. Številni se bodo podali na dolgo traso, ki bo tokrat nanizala kar šest hitrostnih preizkušenj, do startov bo na skoraj 40 km dolžine potrebno premagati 1350 višinskih metrov vzponov. Za mlajše kategorije pa bo kilometrov in »višincev« nekaj manj, vseeno pa bo za dosego dobrega rezultata potrebno vložiti precej energije in znanja. Med tristoterico prijavljenih je tudi široka paleta nastopajočih iz obeh domačih klubov, Kamplc Racing Teama in Črnega trna, ki so jim domače proge poznane, zagotovo pa bo ob njih tudi številna navijaška podpora.

tSicer pa se ljubitelji gorskega kolesarstva na Ajdovskem v teh dneh veselijo tudi uradnega odprtja mreže enoslednic. Uporabnikom bo z uradnim odprtjem na območju Pal na voljo 10 kilometrov prog. »Če gremo po posameznih odsekih, imamo devet enoslednic, sedem jih je legaliziranih za spuste, dve sta za vzpenjanje do izhodiščne točke pri 'gorenjskem zidu'. Trenutno manjkata še informacijski tabli na vstopni in izhodiščni točki z osnovnimi pravili in informacijami. Vstopna točka bo v Palah, z recepcijo, kjer bo mogoče kupiti vinjeto in pripomočke za hitri servis koles, uredili bomo servisne prostore, sanitarije, info točko z informacijami o ponudbi Vipavske doline,« pojasnjuje direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar. Želja je tudi v prihodnje utirati gorskemu kolesarjenju nove priložnosti, tudi z dodatnimi programi in raznovrstnimi kolesarskimi disciplinami.