Ozaljšan Športni park Budanje vabi

datum: 05.04.2024
kategorija: Novice

Športni park Budanje v novo sezono doživetij na prostem vstopa s prenovljenim otroškim igriščem in novo brunarico. Krajevna skupnost Budanje park tudi oddaja za zasebna druženja. Če torej razmišljate o družinskem pikniku ob jubileju ali pa iščete lokacijo za predpoletno kolektivno druženje – Športni park Budanje bo dobra izbira.

tPo dveh letih prizadevanj in del – krajani so prispevali tudi ure in ure prostovoljnega dela – je nova brunarica v Športnem parku Budanje skoraj pripravljena na prvo sezono. Do popolnosti ji manjka le še letna kuhinja, ki pa je že v delu. Prenovljeno je tudi otroško igrišče pred novo brunarico, ki je dobilo krasna nova eko-igrala, izdelana iz lesa robinije. Robinja-akacija je znana po tem, da ima najbolj trpežen les, ki ne potrebuje kemične zaščite. Na igrišču so že nameščene nove gugalnice, vrtiljak in veliko igralo, sestavljeno iz različnih lesenih ali vrvnih plezal, tobogana, ki se spušča z dvignjenega ograjenega podesta. Igrala je dobavilo domače podjetje Eko igrala. Vrednost obeh naložb skupaj je znašala 85.000 evrov, iz občinskega proračuna je bil poravnan delež v višini 55.000 evrov, preostanek pa je Krajevna skupnost Budanja poplačala iz lastnih sredstev. Pretežno so bile to najemnine za park, ki jih je krajevna skupnost skrbno hranila več let.

tČe torej iščete lokacijo za družinsko ali pa kolektivno srečanje, je Športni park Budanje dobra izbira. Ob novostih, brunarici in novih igralih, park ponuja še veliko športno igrišče za nogomet, rokomet, košarko …, malo travnato igrišče, balinišče. V enem od prvih paketov participativnega proračuna Moja pobuda je park pridobil še igrišče na mivki za odbojko. V neposredni bližini je še strelišče domačega lokostrelskega kluba. Območje ponuja še mir in neokrnjeno naravo, dostopno je tako iz vasi kot iz zgornje ceste Ajdovščina-Col, dostopno z avtomobili ter ravno prav dvignjeno nad vas Budanje, da tudi nekoliko bolj hrupne zabave ne motijo nočnega spanca.