Pričenja se pevska revija Pomlad je naša

datum: 10.04.2024
kategorija: Novice

Danes in jutri se bo v Dvorani prve slovenske vlade v dveh delih odvila revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Ajdovščina in Vipava, Naša pomlad. Nastopilo bo kar ducat različnih zborovskih zasedb iz različnih osnovnih in obeh srednjih šol zgornje Vipavske doline.

plakat nasa pomlad 2024 AJDOVSCINA.jpgDa ima petje na Vipavskem pred seboj lepo prihodnost, pripoveduje revija otroških in mladinskih zborov obeh zgornje-vipavskih občin, razdeljena kar na dva koncerta. Dogodek v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območna enota Ajdovščina, je za pevske zasedbe pomemben, saj bo mladim glasovom prisluhnila strokovna spremljevalka revije Barbara Kovačič. Ocena, ki jo bo na koncu podala, bo zborom v veliko korist za prihodnje delo.

Oba koncerta bosta potekala v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, s pričetkom ob 18. uri. Na prvem se bodo predstavili otroška pevska zbora iz podružničnih šol Lokavec in Budanje, Mladinski pevski zbor OŠ Danila Lokarja, Mladinski pevski zbor Stanko Premrl Podnanos, Mešani mladinski pevski zbor Škofijske gimnazije Vipava in Dekliški pevski zbor Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina. V četrtek popoldan pa bodo nastopili otroška pevska zbora Višaji in Nižaji z OŠ Danila Lokarja, otroški zbor iz podružnične šole v Vipavskem Križu in Ringaraja iz podružnice v Črničah ter Mladinski pevski zbor OŠ Dobravlje.

Poleg mladosti revijo odlikuje tudi nadvse pester repertoar – od otroških skladbic, preko tradicionalno znanih in ljudskih zborovskih pesmi, do priredb popevk. Če radi prisluhnete petju, potem dogodka ne gre zamuditi. Vstopnice po 5 evrov bodo na voljo pred začetkom dogodka v avli dvorane.