Popoldan pričakovani sunki burje tudi do 120 km na uro

datum: 16.04.2024
kategorija: Novice

Napovedana vremenska fronta bo danes popoldne prešla naše kraje in občutno spremenila ozračje v nižje temperature, nevšečnosti pa pričakujemo zlasti zaradi sunkov burje, ki lahko na ozelenelem drevju povzročijo dodatno škodo. Na Gori se pričakuje tudi sneg. Previdno in varno, vreme se bo do jutra povsem umirilo.

Vreme nas bo iz skoraj poletnih temperatur zopet postavilo v zimo. Predvidoma od 12. ure pričakujemo burno vremensko dogajanje, ki ga bodo spremljale nevihte z nalivi, sodro in vetrom. V Vipavski dolini se bo krepila burja, ki bo mestoma presegla hitrost 120 kilometrov na uro. Pristojni opozarjajo na previdnost, zlasti zaradi burje, ki lahko povzroča nevšečnosti ne zgolj v prometu, temveč tudi na ozelenelem drevju, ki ob močnih sunkih prej kloni pred sunki burje. Ob tem se bo zelo naglo spustila tudi meja sneženja, na Gori gre pričakovati sneg. Popoldne naj bi se meja sneženja spustila nekje do nadmorske višine 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji in južni Sloveniji še niže. Temperature bodo dopoldne večinoma še od 12 do 23, popoldne pa le še od 1 do 9 °C. Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela.

 

Previdnost in samozaščitno ravnanje ne bosta odveč. Pospravimo dvorišča, umaknimo svoje imetje na varno ter se v primeru poslabšanja razmer ne zadržujmo na prostem. Strpno in varno tudi v prometu.

Napoved burje in trenutno stanje lahko spremljate na tej povezavi