Lavričev trg bo v letošnjem letu prizorišče Ajdovskega teka

datum: 24.04.2024
kategorija: Novice

Tekaški konec tedna se nam obeta. V okviru ultra-tekaške prireditve Ultra Trail Vipavska dolina bo potekal tudi tradicionalni Ajdovski tek, namenjen predvsem otrokom. V organizaciji Zavoda za šport pa je tudi letos potekal Waknu izziv, zmagovalci pa bodo razglašeni v petek zvečer.

Zavod za šport Ajdovščina bo v sodelovanju z Ultra-trail Vipavska dolina tudi letos organiziral Ajdovski tek, namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom športnega dogajanja  v starem mestnem jedru. V sklopu največje tekaške prireditve na vipavskem, bo v letošnjem letu tako osrednji dogodek kot dogodek otroških tekov potekal na Lavričevem trgu.

V sklopu pestrega spremljevalnega ter tekaškega programa se bodo otroci pomerili na razdaljah med 300 in 2000 metri. Med 17. ter predvidoma 19. uro bodo zaradi teka delno zaprte naslednje ulice/ceste: Šibeniška ulica, Vilharjeva ulica, Gregorčičeva ulica ter Cesta 5 maja.

Prijave za posameznike/posameznice na tek sprejemamo v Športnem centru še v četrtek 25. aprila med 16 in 20 ter petek 26. aprila med 9 in 16.30. Višina startnine znaša 5 evrov. 

Vse skupaj organizatorji dogodka lepo vabijo k vpisu oziroma spodbujanju tekačev na osrednje prozirišče.