Mlinarkam županovo priznanje za izjemne dosežke

datum: 26.04.2024
kategorija: Novice

V Vipavskem Križu je na četrtkovo popoldne potekal županov sprejem zaslužnim rokometašicam ŽRK Mlinotest, ki so postale pokalne zmagovalke in prejšnji vikend ime Ajdovščine ponesle v sam državni vrh. Čestitke rokometašicam, naj bo zmagovito tudi v prihodnje.

tGrajska klet Vipavskega Križa je včeraj ponosno odzvanjala v zmagovitih ritmih, ki so jih v Ajdovščino prinesla članice ŽRK Mlinotest. Na nedeljski tekmi so namreč pometle s konkurence in prepričljivo ugnale rokometni klub iz Litije. Slednje je ženski rokomet v Ajdovščini z zlatimi črkami zapisalo v zgodovino z osvojeno lovoriko – Pokalom Slovenije. Ponovna ženska rokometna renesansa pravzaprav traja od sezone 2019/20, ko so mlinarke z osvojenim drugim mestom v državnem prvenstvu nadgradile svoj preboj in napovedale uvrstitve v sam državni vrh.  Njihova pot se je le še vzpenjala. Prav za lansko sezono 2022/23 bi lahko rekli, da je bila ena izmed najuspešnejših v klubski zgodovini, saj je Mlinotest poleg osvojitve 2. mesta v državi, dodal še 3. mesto na Pokalu Slovenije, ki je potekal v Ajdovščini. Toda že pred koncem aktualne sezone 2023/24 so Ajdovke presegle vse klubske mejnike v svoji bogati zgodovini. Najprej so oktobra 2023 v superpokalu Slovenije zasedle drugo mesto, z odličnimi predstavami so se prebile med TOP16 (1/8 finala) v evropskem pokalu, kot piko na i pa je sledila še prva trofeja z naslovom najboljših v Pokalu Slovenije. Klub je tudi 4 tekme pred koncem v izjemnem položaju, da ponovno osvoji naslov državnih podprvakinj tv 1. A državni ligi. V klubu so v zadnjih sedmih letih napravili ogromen korak pri delu v mlajših kategorijah. Kvalitetno delo se kaže v tem, da imajo reprezentantke v vseh mlajših kategorijah in seveda tudi članice niso nobena izjema. Če je bilo še nekaj let nazaj vpoklic v člansko izbrano vrsto prej izjema kot pravilo, pa se je to v nedavni preteklosti spremenilo. Najbolj so ponosni, da so iz lastne rokometne šole v zadnjih petih sezonah lansirali v člansko reprezentanco Majo Svetik, Dominiko Mrmolja, Nušo Fegic, Nino Kovšca in Neno Černigoj.

»Zgodovina rokometa na Ajdovskem se bo z vsemi dosedanjimi uspehi in smelo zastavljenimi nadaljnjimi potmi z gotovostjo bogato pisala tudi v prihodnje. Prav naslednje leto bo klub praznoval 70. obletnico obstoja, kar bo dalo zalet na še mnoge, uspešne rokometne zgodbe,« je na sprejemu mlinark povedal župan Tadej Beočanin in jim za njihov velik uspeh, osvojitev Pokala Slovenije, podelil županovo priznanje za izjemne dosežke.

Čestitamo!