Odprtje prostorov podjetja Elita Nagode

datum: 29.04.2024
kategorija: Novice

Minuli teden je v poslovni coni Pod železnico potekalo uradno odprtje prostorov podjetja Elita Nagode, ki je ob tej priložnosti postavilo tudi posebno obeležje, kapelico sv. Marka, zavetnika gradbincev in zidarjev. Dogodka se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin.

tNa območju poslovne cone Pod železnico je bilo minuli četrtek popoldan slovesno. Podjetje Elita Nagode je namreč uradno počastilo odprtje svojih novih poslovnih prostorov. Leta 2019 so s podporo lokalne skupnosti uspeli odkupiti zemljišče v novi poslovni coni Mirce, kjer so zgradili nov poslovni objekt.  Novi prostori obsegajo 400 m2 pisarniških površin, 400 m2, ki jih bodo namenili delavnicam, na 500 m2 pa bodo uredili skladiščne prostore. Ob tem objektu so postavili tudi posebno obeležje – kapelico sv. Marka, med drugim tudi zavetnika gradbincev in zidarjev.

Začetki podjetja Elita Nagode segajo v leto 1989, ko je lastnik podjetja Marko Nagode, po izobrazbi gradbeni tehnik, pridobil dovoljenje za opravljanje obrtne dejavnosti, natančneje gradbenih tdel ter opravljal dela kot samostojni podjetnik. Kmalu za tem je s še dvema samostojnima podjetnikoma ustanovil družbo, ki je opravljala gradbena dela tako doma kot tudi v tujini. Podjetje je usmerjeno k celostnim rešitvam, od svetovanja, gradnje objektov, sanacij in adaptacij do zaključnih gradbenih del, vključno z ureditvijo okolice. Ne da se prešteti, koliko stavb, streh, poslopij, otroških igrišč in drugih projektov v naši skupnosti je spravljenih pod streho pod okriljem podjetja Elita Nagode. Pri vsem delovanju je pomembno tudi to, da podjetje ne pozablja na okolje, v katerem delujejo, zato prispevajo tudi družbi, predvsem skozi podporo raznih športnih panog in kulturnih dogodkov. Veliko zahvalo jim je na tem področju na slovesnosti izrekel župan Tadej Beočanin, ki je med drugim izpostavil: »Naša zahvala za ves vaš doprinos lokalni skupnosti pa je v času neprecenljiva. Vaše podjetje, osnovano na tradicionalnih družinskih vrednotah, okrepljeno z močnim socialnim čutom, je svetel zgled družbeno-odgovornega podjetja, ki s podporo družabnih in športnih aktivnosti svojih so-občanov prispeva h kakovostnejšemu življenju v skupnosti. Na kar smo kot Občina seveda izjemno ponosni

Slovesnost so s svojimi ubranimi glasovi popestrili člani okteta Castrum, nove prostore ter odprtje obeležja kapelice sv. Marka je blagoslovil župnik Zoran Zornik.