Občina Ajdovščina praznovala v izviru navdiha

datum: 05.05.2024
kategorija: Novice

Plesni center ADC
Foto: Klemen Batagelj

Petomajsko slavje je letos potekalo na Lavričevem trgu s podelitvijo najvišjih občinskih nagrad. Program so obogatili MPZ Srečko Kosovel in Plesni center ADC, v čudovito pevsko kuliso je do zadnjega kotička poln Lavričev trg združila Nina Pušlar. Zbrane je s slovesnim govorom nagovoril župan Tadej Beočanin.

Foto: Klemen BatageljPeti maj je letos potekal pod sloganom »izvir navdiha, tok napredka«, ki ga je v pripoved o nastanku Ajdovščine, moči Hublja in bogate naravne in kulturne dediščine združil kulturni program, ki so ga oblikovali plesalci Plesnega centra ADC in MPZ Srečko Kosovel. Režijsko taktirko glasbene podlage je prevzel Peter Avbar. Glasba, ples in beseda so bili poglavitni uprizoritelji toka zgodovine, ki pomembno zaznamuje našo sedanjost in tudi prihodnost. Kot je v svojem slavnostnem nagovoru izpostavil župan Tadej Beočanin: »Občina Ajdovščina danes izžareva poseben čar – stoji kot simbol moči, povezanosti in napredka. Naša skupna prizadevanja v preteklosti, so dokaz, da smo skupnost, ki zmore več. Ob tem prazničnem dnevu se zazrimo v prihodnost z upanjem in odločnostjo, da bomo nadaljevali našo pot s pogumom, inovativnostjo in medsebojnim spoštovanjem.« Slovesnost je vrhunec dosegla s podelitvijo Letošnji občinski nagrajenci.<br />
Foto: Jan Čermeljletošnjih najvišjih občinskih nagrad. »Prav občinski nagrajenci ste tisti, ki ste vsak na svojem področju izstopili iz cone udobja in s svojo požrtvovalno držo oplemenitili našo skupnost. Hvala za vaš doprinos skupnost in uspešno tudi v prihodnje,« je ob podelitvi izpostavil župan Tadej Beočanin. Najvišje, Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina je romalo v roke Moškega pevskega zbora Srečko Kosovel, ki že več kot 8 desetletij krepi kulturno dogajanje na Ajdovskem in širše. Podeljenih je bilo tudi pet zlatih znakov. Tomaž Bizjak je prejel Zlati znak Občine Ajdovščina za izjemen gospodarski preboj, temelječ na znanju, inovacijah in prenosu izkušenj. Damjan Pregelj za dosežke na področju jadralnega Foto: Jan Čermeljpadalstva ter aktivno in predano delo v društvih. Plavalni klub Ajdovščina si je Zlati znak Občine Ajdovščina zaslužil za uspešno 10-letno delovanje in doseganje vidnih plavalnih rezultatov. Jožefa Bratina za dolgoletno predano delo in ohranjanje tradicije Gostilne pri Maksu. Drago Sedmak pa za doprinos k ohranitvi zgodovinskih virov in bogatenju zakladnice zgodovine naše lokalne skupnosti.

Foto: Klemen BatageljSlovesnost se je zaključila kraljevsko – našo skupnost namreč letos plemeniti krona, ki jo nosi Slovenska vinska kraljica Sanja Ferjančič. Po končani proslavi je sledil koncert nadvse priljubljene Nine Pušlar, ki je z bendom več kot dve uri zabavala več Foto: Jan Čermeljtisoč glavo množico, kar je ajdovskemu prazniku v izviru navdiha le še dodalo moč za še mogočnejši tok napredka.