Dirkaški vikend: katere ceste bodo zaprte

datum: 08.05.2024
kategorija: Novice

Pred nami je dirkaški vikend. Letošnji Rally Vipavska dolina prinaša deset hitrostnih preizkušenj po trikrat Predmeja, Višnje in Žablje ter petkov pozno popoldanski mestni superspecial, pa tudi nekaj cestnih zapor. V nadaljevanju informacija o zaporah cest v času rallya.

tDirkači bodo nastanjeni v mestu, zato bo za potrebe servisne cone od petka, 10. maja, od 6.00 do sobote, 11. maja, do polnoči zaprto naslednje območje:

-          cesta od mosta čez Hubelj (pri slaščičarni) do krožišča pri Policiji;

-          celotno parkirišče za Starim mlinom;

-          celotno območje soseske C2 (okoli banke in hotela), vhoda v Zdravstveni dom in v hotel bosta ves čas dostopna.

Dodatne zapore zaradi petkovega popoldanskega mestnega superspeciala, ki bodo trajale od 15.00 do polnoči:

-          parkirišče pred Pošto,

-          krožna trasa superspeciala (cesta okoli in skozi C3, Goriška ulica).   

Mesto bo v petek zvečer tako rekoč neprevozno, avtobusno postajališče pa se za čas zapore seli na parkirišče pri mestnem stadionu.

Prave dirkaške preizkušnje se bodo odvijale v soboto, na treh prizoriščih. Etape si bodo sledile, zato bodo zapore z občasnimi odpiranji trajale v času od 7.30 do 18.00 na naslednjih relacijah:

-          nad Lokavcem, Predmeja, Otlica, Col;

-          Višnje, Bela, Sanabor;

-          Erzelj, Planina, Dolenje, Tevče, Vrtovče, Velike Žablje.

Konec tedna torej pričakajmo dobro organizirani – pravočasno poskrbimo za »špežo«, ne načrtujmo poti na območja zapor, če pa že moramo, raje sedimo na kolo ali se v mesto odpravimo peš. Predvsem pa vsem ljubiteljem brzine želimo čim več užitkov.

Facebook strani Rally Vipavska dolina