Peti maj skozi foto objektiv

datum: 12.05.2024
kategorija: Novice

Teden dni je minilo od veličastnega praznovanja občinskega praznika, ki so ga okronali letošnji najvišji občinski nagrajenci, vrhunski kulturni program v izvedbi domačih ustvarjalcev in bleščeč koncert Nine Pušlar. Vabimo vas k ogledu fotografij s praznovanja.

 »Najprej je bila mrzla reka, nato so v to rajsko deželo prišli prvi ljudje in razkošno živeli. Potem se je ob mrzli reki zgodila divja bitka. Pa je prišla še burja in preobrnila tok zgodovine. Nato je na tem mestu zrasla Ajdovščina.«

Slavnost ob občinskem prazniku v ospredje postavlja nagrajence: Petomajsko priznanje je prejel Moški pevski zbor Srečko Kosovel, ki je na proslavi tudi nastopil. Srebrni znaki pa so šli v roke Tomaža Bizjaka, Jožefe Bratina, Damjana Preglja, Draga Sedmaka in Plavalnega kluba Ajdovščina. Prireditev so z zanimivo plesno zgodbo o življenju ob Mrzli reki okrasile plesalke in plesalci Plesnega centra ADC. Plesno glasbo je sestavil Peter Avbar. Na velikem odru je bila uprizorjena mogočna in povedna plesna pripoved o življenju in razvoju ob mrzli reki, ki utripa v skupnem ritmu. Odlično koreografijo je posebej za to priložnost sestavila Alice Stojko Saliu in pokazala kaj vse zmorejo mladi ustvarjalci, ko dobijo pravo priložnost. Intenzivno in usklajeno so nastopili in navdušili z bogato izraznim gibom. Po proslavi je na nabito polnem Lavričevem trgu sledil še veliki koncert ene najpopularnejših slovenskih pevk Nine Pušlar.

Da letošnja praznična zgodba ne bo odšla v pozabo, sta z odličnimi fotografijami poskrbela fotografa Klemen Batagelj in Jan Čermelj, vabljeni k ogledu foto-galerije.

Foto Klemen Batagelj in Jan Čermelj