Doživetij polna sobota

datum: 15.06.2024
kategorija: Novice

Vremenska napoved za konec tedna obeta, napovedani dogodki in prireditve pa vabijo na doživetja. Art market, Rimska tržnica, literarni ex-tempore, za vrhunski zaključek sobotnega večera pa še koncert Pihalnega orkestra Burja v Vipavskem Križu.

Pred nami je čudovit konec tedna – tako nam obljubljajo vremenoslovci. Organizatorji doživetij na prostem si lahko oddahnejo. Predvsem današnja sobota bo na Ajdovskem zelo živahna. Dopoldan vabita kar dve tematski tržnici, ki si bosta izmenjevali obiskovalce.

Ajdovska tržnica se bo tokrat prelevila v Rimsko tržnico.  V sodelovanju z Društvom Vespesjan, domačimi interpretatorji rimske dediščine in lokalnimi ponudniki, bo ponudila vpogled in doživetje rimskih časov. Spoznati bo mogoče avtentične Rimljane, njihovo odpravo, igre, opremo, predmete in drugo. Rimska tržnica bo napovedala letošnji poletni festival poznoantične kulture Ad Fluvium Frigidum, ki bo potekal konec julija.

Na bližnjem Lavričevem trgu pa bo hkrati potekal Art market, na katerem se bodo predstavljali domači rokodelci in umetniki, obenem pa bo potekala tudi izmenjava rabljenih in unikatnih izdelkov. Na Art market vabi MKC Hiša mladih.

Večerni spored pa bo ljubitelje glasbe pospremil v Vipavski Križ, kamor vabi Pihalni orkester Burja Ajdovščina na koncert slovenske glasbe, ki so ga naslovili Tam, kjer je naš dom. Gost pihalnega orkestra bo pevec Sebastjan Fabčič, večer bo lep.

V Ajdovščini pa se bo zvečer zaključil prvi literarni ex-tempore, pri katerem sodelujeta Lavričeva knjižnica Ajdovščina in literarno spletišče Burjač. Sodeluje 10 avtorjev, ki bodo na letnem vrtu knjižnice javno prebirali svoja dela, vmes pa bodo glasbeni premori.

Izberite izmed omenjenih ali pa si naredite čisto svoje doživetje, prijeten konec tedna želimo!