Kino pod zvezdami: LOS BANDO

datum: 19.06.2024
kategorija: Novice

V ponedeljek, 24. junija ob 21.00, bo v okviru Filmskega tedna Evrope na Lavričevem trgu potekala projekcija norveške družinske mladinske detektivske komedije Los Bando. Film predvsem namenjamo vsem šolarjem, za lep in družaben večer zadnjega šolskega dne. Podjetje Incom pa bo poskrbelo za osvežitve s sladoledom.

Los-bando_web-krop.jpgSkupaj s poletjem se pričenja tudi Filmski teden Evrope, ki v organizaciji slovenske regionalne točke Europe Direct prinaša sodoben evropski film v mnoga slovenska mesta – tudi Ajdovščina že vrsto let sodeluje v tem zanimivem kulturnem projektu, namenjenem promociji dobrega evropskega filma. Tako bo letos film pod zvezdami zaznamoval prihod počitnic – prav na večer zadnjega šolskega dne, v ponedeljek, 24. junija ob 21.00, bo na Lavričevem trgu (v primeru slabega vremena pa v Dvorani prve slovenske vlade) potekala projekcija odlične mladinske komedije o čudoviti klapi neprilagojenih, ki se odpravijo na »road trip«, da bi uresničili svoje sanje.

Iz vsebine: Najboljša prijatelja, Grim in Aksel, sta vedno sanjala o tem, da bi se udeležila norveškega rockovskega tekmovanja. Grim igra bobne, Aksel poje in igra kitaro, skupaj pa imata bend Los Bando Immortale. Na žalost pa Akslov glas ni najboljši – pravzaprav je grozen. Grim mora hitro najti rešitev, saj je bil bend sprejet na državno glasbeno tekmovanje! Zasedbo bo treba okrepiti, zato pripravita avdicijo za basista. Nanjo se prijavi devetletna čelistka Thilda, in ker je edina prijavljena, je tudi sprejeta. Starejšega kolega Martina prepričajo, da jih odpelje na daljni sever, kjer poteka težko pričakovano rockovsko tekmovanje …

Ogled filma bo brezplačen, za osvežitev pa bo poskrbel ajdovski Incom z brezplačnim sladoledom.