Zbirajo se ideje za snovanje turističnih produktov Pilonove galerije

datum: 20.06.2024
kategorija: Novice

V teku je Javno naročilo za razvoj in izdelavo treh novih turističnih produktov, ki se odvija v sklopu celovite prenove Pilonove galerije – 5-zvezdnične zakladnice umetnosti, ki zajema tudi turistične produkte in digitalizacijo.

tPredmet javnega naročila je razvoj in izdelava treh novih turističnih produktov: »Po sledeh Vena Pilona«, »Atelje Vena Pilona« in »Mišek Venč in popotovanja po svetovih umetnosti«, digitalizacija umetniških del Vena Pilona in njihova vključitev v turistične produkte, nabava opreme in digitalnih vsebin, ki so potrebne za izvedbo turističnih produktov in digitalizacije. To je še en korak več v sklopu celovite prenove.  Pomembne novosti se obetajo tudi pri vsebinah, saj bo digitaliziranih  300 umetniških del in vzpostavljena digitalna galerija. Turistična doživetja bodo krepila povezovanje kulturne dediščine in turizma. Obeta se več novosti, denimo digitalna izkušnja Po sledeh Vena Pilona. Digitalni atelje bo omogočal, da se obiskovalec virtualno sprehodi skozi atelje. Zanimiva bo tudi digitalna umetniška zgodba Umetnost je svet!, v kateri Pilonova maskota Mišek Venč potuje po svetu in krepi zanimanje za spoznavanje umetnosti. V ta namen bo ustvarjen animiran film, ki bo v 3D tehniki pripovedoval zgodbo umetnosti in svetovljanstva. Poleg tega se bodo okrepile pedagoške vsebine, namenjene različnih starostnih skupinam otrok in mladih.

Projekt sofinancira Evropska unija, na podlagi Instrumenta za okrevanje "Next Generation EU" iz sredstev Mehanizma za okrevanje in odpornost, področje: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta 4: Trajnostni razvoj slovenskega turizma, vključno s kulturno dediščino (C3 K4), ukrep: Trajnostna obnova in oživljanje kulturne dediščine in javne kulturne infrastrukture ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem (C3 K11 ID).

 

 

 

 ttt