Kamplc Racing team se predstavi

datum: 18.03.2014
kategorija: Novice

Nova kolesarska sezona je pred vrati, bližajo se prve tekme, na katere se že pripravlja gorsko kolesarska ekipa Kamplc Racing team. Ekipo pretežno sestavljajo Ajdovci, nekaj tekmovalcev pa prihaja iz okoliških krajev.

Kamplc Racing team se predstavi DK Kamplc deluje že od leta 2004 a se je v začetku posvečal predvsem deskanju na snegu, v zadnjih letih pa vedno bolj gorskemu kolesarjenju - predvsem v najnovejši diciplini - Enduro. Društvo je pred štirimi leti tudi organiziralo prvo enduro tekmo v Sloveniji, ki še danes velja za klasiko v slovenskem pokalu in bo letos na sporedu 7. in 8. junija na Javorniku.

S tekmovalno ekipo je Kamplc nastopil že v lanski sezoni s 6 tekmovalci, Sebastjan Stres je tudi osvojil skupno 3. mesto v pokalu Sloenduro v katekoriji Master1, Tomi Zavadlal pa je postal državni prvak v spustu v kategoriji U15. Letos pa so fantje že precej bolj številčni in bodo v enduru nastopili v vseh kategorijah, nekaj pa jih bo nastopalo tudi v spustu, olimpijskem krosu in celo cestnem kolesarjenju.

Fantje se že vneto pripravljajo na novo sezono in komaj čakajo na prvo tekmo Sloenduro serije, ki bo že 12.4. v italjanskem Trstu.

Kamplc Racing team se predstavi Ekipo sestavljajo:

Jakob Premrn, enduro
Sebastjan Stres, enduro
Marko Prosen, enduro, XC
Blaž Černigoj, enduro
Domen Nagode, enduro
Janez Praček, enduro
Urban Fabčič, enduro
Jakob Koruza, enduro
Martin Brus, enduro
Jona Furlan, enduro
Jan Ferjančič, DH
Erik Pleško, DH
Tomi Zavadlal, DH
Aleš Merkelj, cestno, XC

Nejc Bole, vodja ekipe