Burja zaprla vrata ustanov v Ajdovščini

datum: 05.02.2015
kategorija: Obvestila

Burja je vse močnejša, doslej najhujši zabeležen sunek je kar 166 km/h. Vse pa kaže, da to še ni današnji rekord. Otroci iz ajdovskih šol so že na varnem, jutri zaprti tudi vrtci, knjižnica, VDC, Zavod za šport in drugi. Pazite nase!

Poveljnik Civilne zaščite Občine Ajdovščina Igor Benko je dopoldan že izdal sklep, ki odreja zaprtje vrtcev, osnovnih šol s podružnicami, srednje šole, varstveno delovnega centra, glasbene šole …

Sklep povelnika CZ Ajdovščina

Že danes dopoldan je bilo zaradi varnosti odrejeno zaprtje osnovnih šol, razen OŠ Dobravlje. Vsi šolarji so že varno doma – pri razvozu so sodelovali predstavniki Civilne zaščite, občinsko redarstvo in Gasilsko reševalni center.

Jutri pa bodo zaprti:

-         Otroški vrtec Ajdovščina (tudi oddelki v Vipavi) - obvestilo za starše

-         Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina (tudi podružnica v Lokavcu)

-         Osnovna šola Šturje (tudi podružnica v Budanjah)

-         Osnovna šola Dobravlje (in podružnice v Vipavskem Križu, Šmarjah, Skriljah, Vrtovinu in Črničah)

-         Osnovna šola Col (in podružnica v Podkraju)

-         Osnovna šola Otlica

-         Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

-         Varstveno delovni center Vipava – enoti v Ajdovščini in v Vipavi

-         Glasbena šola Vipava

-         Lavričeva knjižnica Ajdovščina (v Ajdovščini in v Vipavi ter podružnice, pa tudi bibliobus bo ostal na toplem v domači garaži) - obvestilo knjižnice

-         Športni center Ajdovščina.

Vse šole in vrtci bodo v primerih, če si starši ne morejo sami organizirati varstva, organizirale dežurno varstvo – starše naprošamo, da o svojih potrebah obvestijo ustanove, ki jih obiskujejo otroci!

Tudi drugim, zasebnim ustanovam, priporočamo, da premislijo kako bodo organizirali delo danes in jutri na način, da bo varen tako za njihove uslužbence, kot predvsem za njihove uporabnike in stranke.

Spremljajte napovedi na meteo.si

Pazite nase, ne odhajajte od doma, če ni res nujno – sneg se že pošteno oprijemlje cestišča, tudi na višjih predelih na območju naše občine. Drugod po Sloveniji pa so razmere resnično kaotične. Srečno!

Umiritev vremenske ujme se pričakuje že v soboto.