Krajšamo čas - #ostanidoma!!

datum: 17.03.2020
kategorija: Koronavirus

Epidemija koronavirusa nas je postavila pred prav poseben izziv – samoosamitev, ki bo trajala najmanj naslednja dva tedna. Že odrasli imamo težave, še težje pa je v tem času zamotiti otroke. V nadaljevanju smo vam zbrali nekaj idej za krajšanje časa v obdobju prepovedi vseh socialnih stikov.

Lavričeva knjižnica Ajdovščina vabi svoje člane, da izkoristite njihove spletne storitve – preko portala Biblos si lahko izposodite spletno knjigo, v zbirki PressReader lahko pobrskate po različnih svetovnih časopisih, ali pa obiščite literarno spletišče Burjač, kjer domači ustvarjalci objavljajo kratko prozo in poezijo. Poleg tega so pred knjižnico pripravili regal z odpisanimi knjigami, ki jih lahko brezplačno odnesete domov, dopolnili pa so tudi ponudbo v knjigobežnici ob Hublju. 

Slovenski filmski ustvarjalci – Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, Slovenski filmski center ter Filmoteka XBaza slovenskih filmov – nam v času epidemije in v duhu gibanja #ostanidoma podarjajo na ogled izbor svojih filmov.

Lutkovno gledališče Ljubljana je zaprlo vrata svojega gledališča, nekatere njihove najuspešnejše predstave pa prikazujejo preko spleta – kliknite.

Vse televizijske postaje in ponudniki televizijskih storitev so v času epidemije prilagodile svoje programe, nacionalka pa ob prilagojeni programski shemi ponuja tudi brezplačen ogled ene najuspešnejših slovenskih kriminalnih nadaljevank – Jezero si lahko ogledate na tej povezavi.

Ogromno pa se dogaja tudi na Facebooku – glasbeniki prirejajo spletne koncerte, umetniki predvajajo svoje predstave, odvijajo se spletni seminarji in tečaji, Boštjan Gorenc – Pižama pa vsak večer ob 18.30 otrokom prebere pravljico. Zanimive vsebine, vezane na krajšanje časa med epidemijo koronavirusa, boste najlaže našli s ključnikom #ostanidoma. 

Pazite nase, ostanite doma in ostanite zdravi!