Kljub omejitvam dobra sezona

datum: 16.09.2020
kategorija: Novice

Kamp Ajdovščina

Poletna sezona na Letnem kopališču in v Kampu Ajdovščina je bila kljub zdravstveni situaciji in precej deževnemu poletju zelo dobra. Letno kopališče je 6. septembra zaprlo svoja vrata, takoj nato je pričel delovati pokriti bazen Zavoda za šport Ajdovščina, ki pa do konca septembra deluje le v dopoldanskem času, za potrebe plavalnega opismenjevanja šolarjev.

Preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa so precej zapletli delovanje športno-turističnih dejavnosti. Tudi Letno kopališče Ajdovščina je delovalo pod drugačnimi pogoji, z rednim razkuževanjem večkrat dnevno, omejevanjem števila obiskovalcev, predpisanimi kopalkami in drugim. Kar nekaj poletnih dni pa je bazen zapiralo tudi slabo vreme. Kljub temu je bilo poletje na letnem kopališču nadvse živahno. Ker je vreme dopuščalo, se je kopalna sezona za teden dni podaljšala, nato pa je Zavod za šport Ajdovščina pohitel in takoj usposobil zimski bazen, kjer pa bodo do konca septembra čofotali predvsem šolarji. Od 28. septembra naprej bo pokriti bazen odprt tudi popoldan, za rekreativne plavalce in klubske vadbe. »Korona ukrepi« bodo tudi v zaprtem bazenu omejili število obiskovalcev, ki si bodo obvezno morali nadeti plavalne kape.  

Kamp Ajdovščina kljub omejitvam beleži odlično sezono Tudi Kamp Ajdovščina se je moral prilagoditi preventivnim ukrepom aktualne zdravstvene situacije. Potrebno je bilo veliko strpnosti, iznajdljivosti in prilagajanja, kar je po besedah direktorja Zavoda za šport Ajdovščina Uroša Pintarja v ajdovskem kampu dobro uspevalo. Z uvedbo počitniških bonov je kamp izkoristil vse možnosti in po različnih komunikacijskih kanalih hitel prepričevati domače goste k obisku. »Lahko se pohvalimo, da smo uspešni. Domači gostje zasedajo 75 % nočitev, ostalo so tuji gostje, ki jih je sicer manj, kot v prejšnjih letih, prihajajo pa iz Nizozemske, Nemčije, Francije, Italije, Belgije, Češke …« je zadovoljen direktor Uroš Pintar. Kamp se je letos odprl v začetku junija in do 15. septembra zabeležil kar 2594 nočitev. Direktor Pintar je pohvalil tudi uvedbo turističnih bonov, ki so ajdovski kamp trdno usidrali na počitniški zemljevid slovenskih gostov: »Doslej je bilo pri nas unovčenih že 244 bonov, ki so se izkazali za zelo dobro potezo. Imamo zelo zadovoljne domače goste, vračajo se in so navdušeni nad lepotami naše doline in prijaznostjo domačinov. Po zaključku poletnih počitnic so postali aktualni vikend paketi od petka do nedelje.« Sezone pa še ni konec, Kamp Ajdovščina bo namreč odprt vse do konca oktobra.