Na pobudo občinskih štabov CZ v Ajdovščini in Vipavi dodatna testiranja

datum: 05.03.2021
kategorija: Koronavirus

Uprava RS za zaščito in reševanje bo v prihodnjem tednu v Ajdovščini in Vipavi izvajala hitro testiranje na več lokacijah. Poleg že obstoječega hitrega testiranja, ki ga izvaja Zdravstveni dom Ajdovščina, bo v četrtek, petek in soboto mogoče test opraviti na še dodatnih mestih. Primarno je testiranje, ki ga bodo izvedle državne enote CZ, namenjeno zaposlenim v domačih podjetjih, na voljo pa bo tudi za splošno populacijo.

Zdravstveni dom Ajdovščina bo v tednu od 8. 3. do 12. 3. izvajal hitro testiranje po načrtovanem urniku in na dveh obstoječih lokacijah, v Mladinskem centru v Palah ter v Vipavi v Kulturnem domu. Po novem bo ob ponedeljkih in četrtkih ločeno potekalo testiranje za splošno populacijo in za gospodarstvo – podjetja si termin lahko rezervirajo!  Več informacij o poteku in terminih dobite na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina.  

Z namenom preventivnega preprečevanja širjenja virusa in zgodnjega odkrivanja okužb pa sta štaba Civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava na državni štab naslovila prošnjo po dodatnih hitrih testih za zagotavljanje čim večjega testiranja. Dodatno testiranje bo namenjeno predvsem domačim podjetjem, ki se soočajo s težavami pri organizaciji testiranja svojih zaposlenih. Testiranje, ki ga bodo na našem območju izvajale državne enote Civilne zaščite, bo potekalo v navedenih terminih na štirih lokacijah:

-          v četrtek, 11. 3. 2021 od 11. do 16. ure v industrijski coni pod Batujami

-          v petek, 12. 3. 2021 od 10. do 17. ure za Gasilskim domom v Ajdovščini (parkirišče Fructal)

-          v soboto, 13. 3. 2021 od 9. do 12. ure pred PGD Col na Colu

-          v soboto, 13. 3. 2021 od 13. do 17. ure v prostorih PGD Vipava v Vipavi

V četrtek in petek je dodatno hitro testiranje namenjeno zaposlenim v domačih podjetjih. Zaradi lažjega organiziranja naprošamo vsa zainteresirana podjetja, da do srede, 10. 3. 2021, na elektronski naslov: cz@ajdovscina.si sporočite število zaposlenih, ki se bodo udeležili testiranja. Na podlagi poslanih podatkov bo oblikovan razpored testiranj, o katerem boste obveščeni po elektronski pošti. V soboto je testiranje namenjeno splošni populaciji in predhodno naročanje ni potrebno.

Vse večja pojavnost sevov in velika razpršenost gospodarske dejavnosti je zagotovo razlog, da se z dodatnim testiranjem preventivno omeji morebitne okužbe. Prosimo, da na hitro testiranje s seboj prinesete zdravstveno izkaznico, o rezultatih testa boste obveščeni z SMS sporočilom. Na območju Slovenije velja kot dokazilo o opravljenem testiranju prejeto SMS sporočilo. Pisna potrdila o rezultatih testa se s tovrstnim testiranjem ne bodo izdajala.