Vzorci za občinsko vinsko ocenjevanje se zbirajo do 23. aprila

datum: 13.04.2021
kategorija: Novice

Obveščamo vinarje in vinogradnike iz občine Ajdovščina, ki želijo sodelovati na občinskem vinskem ocenjevanju, da lahko vinske vzorce dostavijo na vložišče Občine Ajdovščina ta in prihodnji teden. Letos bodo prvič na ocenjevanje sprejeta tudi peneča vina.

Zbiranje vzorcev Občinskega vinskega ocenjevanja 2021 je prekinilo popolno zaprtje države. S ponovnim odprtjem pa znova vabimo vinogradnike in vinarje k oddaji vzorcev – sprejemali jih bomo ob delovnikih, v poslovnem času, na vložišču Občine Ajdovščina, do vključno 23. aprila 2021. Ker uprava še vedno posluje omejeno, ob prihodu pozvonite – zvonec je ob vhodnih občinskih vratih.

Povabilo vinarjem k občinskemu ocenjevanju vina 2021 prinaša nekaj novosti – med drugim bodo prvič na ocenjevanje sprejeta tudi peneča vina. Zaradi zdravstvene situacije pa letos k spremljanju ocenjevanja niso povabljeni vinogradniki, prav tako bo vina ocenjevala le uradna komisija Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Ocenjevanje bo predvidoma potekalo v zadnjih dneh aprila, v prvi polovici maja pa potekala prireditev s podelitvijo listin odličnosti in razglasitvijo županovega vina 2021.