Začnimo novo leto z novim znanjem

datum: 14.01.2022
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina v prvem letošnjem napovedniku vabi na vrsto izobraževanj, delavnic in usposabljanj na različnih področjih. Osvojite nova znanja ali pa osvežite že osvojena, ponudba teh je nadvse zanimiva in v dobršni meri celo brezplačna, saj jih v okviru Letnega programa izobraževanja odraslih financira Občina Ajdovščina.

Občina bo za izvedbo letnega programa Ljudski univerzi Ajdovščina zagotovila 71.000 evrov. Letni program telefonizobraževanja odraslih s svojimi vsebinami odgovarja na aktualne potrebe ter se osredotoča na krepitev temeljnih kompetenc, s poudarkom na digitalnih kompetencah. Manjko le-teh je dodobra razkrila epidemiološka kriza v zadnjih dveh letih, ki pa je hkrati pospešila osvajanje tovrstnih znanj. Pomembno mesto v programu imajo tudi znanja iz področja trajnostnega razvoja in prilagajanja na podnebne spremembe. Posebno poglavje je program za mlade, ki sledi ciljem Strategije za mlade v občini Ajdovščina. Ohranja se Center medgeneracijskega učenja, ki krepi povezanost, solidarnost in izmenjavo znanj in izkušenj med generacijami. Letni program izobraževanja odraslih v občini Ajdovščina ponuja programe, ki so namenjeni vsem generacijam prebivalstva in zasledujejo različne cilje.

 

Ljudska univerza tako napoveduje brezplačne jezikovne tečaje (angleščina, nemščina, italijanščina), ki se pričenjajo že v prihodnjih dneh. Brezplačne urice slovenščine Govorite slovensko z nami bodo koristne za priseljence, ki bi želeli spoznati slovensko kulturo. Če vam vaš pametni telefon še vedno dela preglavice, potem bo kot nalašč za vas Tečaj uporabe pametnih telefonov na daljavo, pa tudi spoznavanje aplikacije MS Teams za izobraževanje na daljavo, ki dandanes postaja nuja, ima pa tudi ogromno prednosti pred klasičnimi načini izobraževanja. Kako z gotovostjo izpolniti vaše novoletne zaobljube pa boste izvedeli na brezplačni delavnici Postavimo si cilj za 2022. Konec januarja bo potekal brezplačni tečaj osnov pletenja in krojenja pletenin, nadaljujejo pa se tudi izobraževanja in usposabljanja v Učnem centru Brje, za začetek vabijo na predavanja Zakaj je smotrno spoznati biodinamično kmetovanje, zgodaj spomladi pa se v učnem centru pričenjajo tudi usposabljanja za različne poklice v kmetijstvu.