Plavalni klub Ajdovščina

Plavalni klub Ajdovščina, član Plavalne zveze Slovenije in Športne zveze Ajdovščina, je pričel z delovanjem v sredini septembra s prireditvijo, kjer smo namen delovanja kluba tudi uradno predstavili. Gostili smo vrhunska plavalca Matjaža Markiča in Emila Tahiroviča.

Predsednik kluba: Rok Bajc

Učiteljica plavanja: Ana Ličen, 041-887-100

E-naslov: pk.ajdovscina@gmail.com

Spletna stran: www.plavalniklub-ajdovscina.si

Klub smo ustanovili z namenom, da razširimo ponudbo športnih aktivnosti v občini Ajdovščina. Delovanje kluba je usmerjeno v športno plavanje za mladino in  se  v bližnji prihodnosti namerava udeležiti  tekmovanj. Pogoje za izvedbo treningov imamo tako v notranjem, 20m bazenu, kot zunanjem, ki je dolg 50m. Marsikateri vrhunski plavalci so začeli svojo športno pot v krajšem, 16m bazenu. Zato lahko rečemo, da imamo odlične pogoje, ki jih vsekakor velja izkoristiti.

Z najmlajšimi spoznavamo (pod)vodno okolje  in se učimo prvih zamahov. Tudi plavanje za odrasle postaja vedno bolj priljubljena oblika rekreacije. Naj si bodo to začetni ali pa nadaljevalni tečaji, kjer se učimo novih tehnik in nadgrajujemo svoje znanje v znanih plavanja.

Kot učiteljica plavanja in bodoča trenerka želim otrokom in odraslim približati to vrsto športa kot eno izmed dobrih oblik rekreacije.  Plavanje je izjemno koristno za zdravje. Sama pa se po 13-ih letih od zaključka plavalne kariere vračam nazaj med aktivne plavalce. Z odplavanim kilometrom in pol se skupaj z odraslimi rekreativnimi plavalci pripravljam na državno veteransko prvenstvo, ki bo spomladi prihodnje leto.

Vabljeni v naš klub, poiščite nas preko facebooka, za več informacij lahko pobrskate tudi po naši spletni strani.

 

Povezane vsebine:

Plavalni klub Ajdovščina na prvi tekmi

Nov plavalni klub v Ajdovščini