Športno društvo bodybuilding&fitness Ajdovščina

V začetku leta 2014 je bilo ustanovljeno ŠD bodybuilding&fitness Ajdovščina. Ustanovitelji so David Koren, Urban Koren in Boštjan Čebron. David in Boštjan sta večkratna državna in svetovna prvaka v svojih kategorijah fitnesu in bodybuildingu in imata več letne izkušnje na področju fitnesa, zdravega prehranjevanja, priprave tekmovalcev. Urban nastopa v juniorskih kategorijah in že posega po visokih uvrstitvah, je pa tudi študent o prehranskem svetovanju.

Namen društva je predvsem v popularizaciji fitnesa tako med tekmovalci, ki jih je Vipavski dolini vsako leto več, kot tudi med rekreativci. Vsi se zavedamo, da je v sodobnem svetu veliko bolezni prav posledica ne gibanja in ne zdravega načina prehranjevanja. Zato poleg vadb, ki potekajo v naravi, mi svetujemo tudi treninge z utežmi, ki imajo veliko pozitivnih učinkov na telo, kot so hitrejša presnova, hitrejše izgubljanje maščobnih oblog, zniževanje visokega krvnega tlaka in slabega holesterola, boljše splošno počutje in sproščanje hormonov sreče. Seveda pa ne smemo tudi pozabiti na čim bolj zdravo prehranjevanje, se pravi pusto meso, čim manj predelanih ogljikovi hidrati, zdrave maščobe, zelenjava in sadje.

Društvo ima v prihodnosti v načrtu tudi organizacijo mednarodnih fitnes tekmovanj. Svetujejo pa tudi glede treningov in jedilnikov za hujšanje in pridobivanje mišične mase ali pa samo za splošno dobro počutje. Več info na 051 385 435 ali fitness.drustvo@gmail.com.

 Predsednik ŠD bodybuilding&fitness Ajdovščina, David Koren