Nova tabla na Vertovčevih poteh

datum: 15.10.2018
kategorija: Novice

Društvo Matija Vertovec je sončno nedeljo izkoristilo za urejanje poti pred letošnjim Vertovčevim pohodom, ki bo ravno na dan volitev, v nedeljo, 18. novembra. Hkrati pa je bila v Tevčah slovesno odkrita nova turistično-informativna tabla.

Vertovčev predpohod-okt018, V Tevčah je postavljena že deseta tematska turistično-informativna tabla na Vertovčevih poteh. Pohodniki preko teh tabel podrobneje spoznavajo kulturne in naravne znamenitosti krajev, skozi katere hodijo, ter ponudbo domačinov. Tudi Tevče imajo kar nekaj zanimivosti – od legende o nastanku kraja, ogleda vrednih ostankov preteklosti, do aktualne zanimivosti – od osamosvojitve sem se je vas po številu prebivalcev povečala za kar 35 %, Tevčani so torej gostoljubni in prijazni ljudje.

Na predpohodu so člani in podporniki društva dodobra pregledali celotno traso poti, obrezali grmovje, zamenjali dotrajane količke in nadomestilo manjkajoče usmerjevalne tablice. Letošnja dodatna Vertovčev predpohod-okt018, zadolžitev je bila tudi barvanje lesenih delov obstoječih tematskih tabel. Poti so torej pripravljene, dobro utrjene, široke in lepo prehodne.

Vse je pripravljeno za letošnji, že 18. pohod po Vertovčevih poteh, prvo nedeljo po martinovi nedelji, ki letos pade prav na volilno nedeljo, 18. novembra. 

Program 18. pohoda po Vertovčevih poteh