Javna obravnava dopolnjenega osnutka OPPN za zaselek Strane na Planini

datum: 23.06.2020
kategorija: Novice

V Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini bo jutri ob 16.30 potekala javna obravnava dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za zaselek Strane na Planini.

Že ves mesec je v prostorih Občine Ajdovščina, Krajevne skupnosti Planina, Krajevne skupnosti Ustje in na občinski spletni strani razgrnjen dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev OPPN za območje zaselka Strane na Planini. V sredo, 24. junija, pa bo v Dvorani prve slovenske vlade potekala javna razprava.

Zgodba zaselka Strane ima že precej dolgo brado. Pred dobrimi desetimi leti je na tem območju zelo ambiciozen projekt načrtovalo zasebno podjetje, ki je šlo kasneje v stečaj. Občina je konec leta 2018 zemljišče kupila na javni dražbi, koncept ureditve pa je popolnoma drugačen od prvotne ideje. Območje bo komunalno opremljeno, nato pa bodo parcele, namenjene stanovanjski gradnji, ponujene na tržišču.

Prvotno je bila javna razprava načrtovana v prostorih KS Planina, kjer pa bi težko zagotovili spoštovanje ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki so še vedno v veljavi, saj se na razpravi pričakuje večje število obiskovalcev. O tem je bilo seznanjeno tudi vodstvo krajevne skupnosti Planina. Velja pa poudariti, da javna razgrnitev poteka vse do 3. julija. V tem času so vsi, ki jih načrti zanimajo, nadvse dobrodošli na Občini Ajdovščina – sodelavke iz Oddelka za prostor so na voljo za vsa dodatna pojasnila, prav tako lahko občani vse do konca javne razgrnitve podajo svoje mnenje, do katerega se bo Občina opredelila. Na svoji redni seji 2. julija bodo z načrtom seznanjeni tudi občinski svetniki.