Ne spreglejte: objavljen razpis za kulturne dejavnosti

datum: 23.01.2024
kategorija: Novice

Muzikal Mali princ na odru Dvorane prve slovenske vlade.

Občina Ajdovščina je objavila Javni razpis za sofinanciranje kulturnih dejavnosti v letu 2024, ki bo za različne aktivnosti in namene na področju kulture razdelil dobrih 190.000 evrov. Poleg razpisnih sredstev pa občinski proračun v letošnjem letu kulturi namenja tudi druga sredstva.

Okvirna višina sredstev, namenjenih sofinanciranju javnih kulturnih programov in projektov, delovanja zvez ter obnove nepremične kulturne dediščine v občini Ajdovščina za leto 2024 znaša 192.562 evrov. Sredstva so namenjena sofinanciranju javnih kulturnih programov in projektov na področju kulture, ki zajemajo vse oblike ustvarjanja, posredovanja in varovanja kulturnih dobrin na področju glasbene, gledališke, lutkovne, folklorne, plesne, likovne, fotografske, recitacijske, literarne, filmske in video dejavnosti ter založništva, projektov varstva nepremične kulturne dediščine ter za delovanje zvez društev. 

Rok za oddajo vlog se izteče v četrtek, 29. 2. 2024. Več informacij o razpisnih pogojih najdete na tej povezavi. Z letošnjim letom prehajamo v elektronsko prijavo na javni razpis. Vloge je mogoče na spletnem portalu https://ajdovscina.tendee.net izpolniti in oddati do izteka roka za prijavo na razpis. V četrtek, 1. februarja, ob 17. uri, bo v sejni sobi Občine Ajdovščina organizirana predstavitev spletne aplikacije za javne razpise in novega postopka elektronske prijave na javni razpis. Vabimo vas, da se predstavitve udeležite.