Objavljena še dva nova javna razpisa

datum: 13.03.2024
kategorija: Novice

V tem tednu je Občina Ajdovščina odprla še dva javna razpisa – za sofinanciranje izvajalcev letnega programa športa ter za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav v občini Ajdovščina za leto 2024. Novi pa sta tudi spremembi Javnega razpisa za podelitev priznanj Občine Ajdovščina za leto 2024 – pomembno: rok za oddajo predlogov je podaljšan do 18. marca.

Javni razpis za podelitev priznanj Občine Ajdovščina za leto 2024 je bil objavljen v začetku februarja. Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Ajdovščina pa so bile sprejete vsebinske spremembe Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina, s tem razlogom je dano tudi nekaj več časa vsem, ki bi želeli predlagati kandidate za priznanja. Po novem se lahko Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina in Zlati znak Občine Ajdovščina podelita večkrat istemu prejemniku – Petomajsko priznanje praviloma enkrat v 25 letih, Zlati znak pa enkrat v 15 letih. Novost v odloku pa je tudi nova vrsta županovega priznanja, ki ga sedaj lahko prejmejo tudi zaposleni v organizacijah ali podjetjih, za pomemben delovni prispevek. Rok za oddajo predlogov kandidatov je podaljšan do 18. marca.

Javni razpis  za sofinanciranje izvajalcev letnega programa športa v občini Ajdovščina za leto 2024 je namenjen nevladnim organizacijam ter podjetjem, ki so registrirani za delo na področju športa. Sofinancirani bodo tako športni programi, kot tudi organiziranost v športu. Tudi na razpis za šport je tokrat prvič mogoča le e-prijava, 20. marca ob 17.00 bo v občinski sejni sobi organizirana predstavitev načina prijave po novem. Prijave na razpis pa so mogoče do 3. aprila.

Do porabe sredstev oziroma do 1. 10. pa je odprt Javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav v občini Ajdovščina v letu 2024. Namen razpisa je spodbujanje varstva okolja na račun zmanjšanja onesnaženja s komunalnimi vodami, višina subvencije je do 50 % upravičenih stroškov, oziroma največ 1000 evrov za enostanovanjsko hišo ali največ 1500 evrov za večstanovanjsko hišo z urejeno etažno lastnino.