ETM kviz – vprašanja za četrtek, 17. september

datum: 17.09.2020
kategorija: Novice

Plakat ETM 2020

Med 16. in 22. septembrom obeležujemo Evropski teden mobilnosti (ETM). Občina Ajdovščina se že nekaj let z različnimi aktivnostmi pridružuje akciji, ki spodbuja trajnostno mobilnost. V okviru letošnjega ETM smo vam pripravili ETM kviz, v ponedeljek, 21. septembra, pa vas ponovno vabimo na voden ogled mestnega središča.

Pred vami je že drugi paket vprašanj ETM kviza, s katerim vas želimo spodbuditi k pametni mobilnosti. Kviz poteka v času Evropskega tedna mobilnosti, torej od 16. do 22. septembra, vsak delovni dan so na spletni strani Občine Ajdovščina objavljena tri vprašanja, časa za odgovore je 24 ur, nato bomo izžrebali tri dobitnike majhnih, a nadvse mikavnih nagrad.

 

PRAVILA ETM KVIZA

Vprašanja za četrtek, 17. september:

1. KATERA OBMOČJA V URBANIH SREDIŠČIH V NAŠI OBČINI SO PREDNOSTNO NAMENJENA PEŠCEM?

2. DOLŽINA KAMNITEGA TLAKOVCA, S KAKRŠNIMI JE TLAKOVAN LAVRIČEV TRG, JE NATANKO EN RIMSKI KORAK. KOLIKO MERI EN RIMSKI KORAK?

3. KJE ZNOTRAJ PRENOVLJENEGA OBMOČJA KASTRE JE MOGOČE PARKIRATI? 

 

Odgovore nam pošljite na naslov etm.kviz@ajdovscina.si.

Žrebanje pravilnih odgovorov na danes zastavljena vprašanja bo potekalo jutri zjutraj. Izžrebanci boste o nagradah obveščeni s povratnim e-sporočilom, prevzeli jih boste lahko na Občini Ajdovščina.

Pa še odgovori na vprašanja od včeraj:

1. Celostna prometna strategija občine Ajdovščina je bila sprejeta aprila leta 2017.

2. Poleg vina, kulinarike in bogate dediščine so naši turistični aduti še pohodništvo, rekreativni in adrenalinski športi.

3. Na območju občine Ajdovščina imamo že precej označenih pohodnih, kolesarskih in tekaških poti, na primer: Vertovčeva pot, Pot okoli Vipavskega Križa, Pot po Robu, Pot po Angelski gori, Pot koscev in grabljic …