ETM kviz – vprašanja za petek, 18. september

datum: 18.09.2020
kategorija: Novice

Plakat ETM 2020

Med 16. in 22. septembrom obeležujemo Evropski teden mobilnosti (ETM). Občina Ajdovščina se že nekaj let z različnimi aktivnostmi pridružuje akciji, ki spodbuja trajnostno mobilnost. V okviru letošnjega ETM smo vam pripravili ETM kviz, v ponedeljek, 21. septembra, pa vas ponovno vabimo na voden ogled mestnega središča.

 Danes objavljamo tretji paket vprašanj ETM kviza, s katerim vas želimo spodbuditi k pametni mobilnosti. Kviz poteka v času Evropskega tedna mobilnosti, torej od 16. do 22. septembra, vsak delovni dan so na spletni strani Občine Ajdovščina objavljena tri vprašanja, časa za odgovore je 24 ur, nato bomo izžrebali tri dobitnike majhnih, a nadvse mikavnih nagrad.

 

PRAVILA ETM KVIZA

 

Vprašanja za petek, 18. september:

1. KAJ SO TO 'SOPOTNIKI'?

2. AJDOVŠČINA JE PRVA OBČINA S CERTIFIKATOM 'OBČINA PO MERI INVALIDOV'. ZA SLEPE IN SLABOVIDNE SO PROMETNE POVRŠINE V MESTU POSEBEJ OPREMLJENE. VESTE NA KAKŠEN NAČIN?

3. NAŠTEJTE VSAJ TRI TRADICIONALNE ŠPORTNE, REKREACIJSKE ALI POHODNIŠKE DOGODKE V NAŠI OBČINI.

 

Odgovore nam pošljite na naslov etm.kviz@ajdovscina.si.

Žrebanje pravilnih odgovorov na danes zastavljena vprašanja bo potekalo v ponedeljek zjutraj. Izžrebanci boste o nagradah obveščeni s povratnim e-sporočilom, prevzeli jih boste lahko na Občini Ajdovščina.

Pa še odgovori na vprašanja od včeraj:

1.  V občini Ajdovščina imamo dve urbani središči, ki sta prednostno namenjeni pešcem, to sta Kastra in Vipavski Križ.  

2. Dolžina rimskega koraka (starorimska enota za mero) je74 cm.  

3.  Znotraj Kastre je prepovedano parkirati, odgovor na včeraj zastavljeno vprašanje je torej nikjer.