O strpnosti s prostovoljci iz Evrope

datum: 14.10.2016
kategorija: Novice

Projekt Mreže MaMa 'Say hello to tolerance' se iz Ljubljane seli v druge kraje in bo prihodnji teden obiskal tudi Ajdovščino. V projektu sodeluje 16 mladih prostovoljcev iz 8 evropskih držav.

Aktualno stanje v družbi in korenito naraščanje sovražnega govora sta povoda za projekt promocije strpnosti in medkulturnega dialoga med mladimi, ki ga bodo evropski prostovoljci izvajali skozi delavnice na srednjih šolah, v mladinskih centrih … in mlade spodbujali h kritičnem razmišljanju na področju družbene izključenosti in diskriminacije. Na ta način bodo mladi tudi spoznavali programa Erasmus + in Mladi v akciji.

V projekt je vključenih 16 prostovoljcev iz 8 držav (Estonija, Finska, Italija, Madžarska, Nemčija, Romunija, Španija, Turčija). S promocijo strpnosti in mobilnosti bodo tudi obeležili 20. letnico Evropske prostovoljne službe in iz prve roke predstavili učinke mednarodne mobilnosti na mladega človeka.

V torek zvečer bodo prostovoljci sodelovali na pogovoru v MC Hiša mladih, v sredo popoldne bodo gostovali na Ljudski univerzi Ajdovščina, v četrtek dopoldne pa na srednji šoli Veno Pilon. V prostem času bodo spoznavali Ajdovščino, njene galerije, se zapeljali do Vipavskega križa in okušali značilne vipavske jedi in pijače.