Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina

Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina se ponaša z bogato tradicijo, ustanovljena je bila leta 1948. V letu 2019 se je šola preselila v nove prostore na Cesti 5. maja v Ajdovščini. Šola je poimenovana po skladatelju in primorskem duhovniku Vinku Vodopivcu, ki ga v glasbenih krogih označujejo za ljudskega. Njegove pesmi so zelo priljubljene in mnoge so postale že ponarodele.

Koncertna dvorana v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina. Ustanoviteljici Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina sta Občina Ajdovščina in Občina Vipava, ki tudi na drugačne načine podpirata delovanje domače glasbene ustanove. Prelomnica v dolgoletni zgodovini delovanja šole se je zgodila v letu 2019, s selitvijo šole v nove prostore. Naložbo v prenovo objekta je v večjem delu krila Občina Ajdovščina, del evropskih sredstev pa je bilo pridobljenih iz državnega proračuna za kohezijsko politiko - več informacij o projektu prenove. Šola se je vrsto let soočala s prostorsko stisko, prenovljen energetsko varčni objekt pa ponuja dovolj prostora, vključno s koncertno dvorano, učilnice so zvočno izolirane, svetle in dovolj velike. Pogoji za delo v novih prostorih so odlični. 

Izobraževalne programe, ki jih izvaja šola, pa določa Zakon o glasbenih šolah.

Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina, neuradno prečiščeno besedilo

Na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina poteka pouk klavirja, harmonike, orgel, violine, viole, violončela, flavte, klarineta, saksofona, roga, trobente, tenorske tube, tube, harfe, kitare, tamburic, petja, tolkal, plesne pripravnice in baleta.

Ravnateljica Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina je Bernarda Paškvan

Kontakt: 

Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina

Cesta 5. maja 7, 5270 Ajdovščina 

Telefon: 05/368 01 23, e-naslov: info@gsajdovscina.net

Še več o Glasbeni šoli Vinka Vodopivca pa boste izvedeli na spletni strani www.gsajdovscina.net