Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina

Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina se ponaša z bogato tradicijo, saj je v letu 2008 praznovala že 60. obletnico svojega obstoja. Šola je poimenovana po skladatelju in primorskem duhovniku Vinku Vodopivcu, ki ga v glasbenih krogih označujejo za ljudskega. Njegove pesmi so zelo priljubljene in mnoge so postale že ponarodele.

Ustanovitelj Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina je Občina Ajdovščina, ki tudi na drugačne načine podpira delovanje domače glasbene ustanove. Izobraževalne programe, ki jih izvaja šola, pa določa Zakon o glasbenih šolah iz leta 2000.

Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina, neuradno prečiščeno besedilo

Na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina poteka pouk klavirja, harmonike, orgel, violine, viole, violončela, flavte, klarineta, saksofona, roga, trobente, tenorske tube, tube, harfe, kitare, tamburic, petja, tolkal, plesne pripravnice in baleta.

Pouk je indivudualen in poteka dvakrat tedensko po 30 minut.

Skupinski pouk (nauk o glasbi, predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica) poteka enkrat tedensko po 45, 60 ali 90 minut, pouk baleta pa dvakrat tedensko.

Na šoli deluje več orkestrov:

- Mlajši godalni orkester vodi prof. Tina Rejc

- Godalni orkester vodi prof. Sanja Kaluđerović

- Harmonikarski orkester vodi prof. Nada Kovač

- Šolski pihalni orkester vodi prof. Andrej Kobal

- Kitarski orkester vodi Andreja Semenič

Še več o Glasbeni šoli Vinka Vodopivca pa boste izvedeli na spletni strani www.gsajdovscina.net